Huizenplan
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe haalt u het meeste uit uw tuinkamer?

Wie wil er nu niet zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen? Met een tuinkamer kunt u in de vroege ochtend- en avonduren genieten van uw tuin. Als je (binnenkort) de gelukkige eigenaar bent van zo’n extra woonruimte, dan wil je die natuurlijk comfortabel en praktisch inrichten.

Het beste decor voor elk seizoen.

Als u een tuinkamer wilt inrichten, is het van groot belang dat u voor harmonie zorgt. Om ervoor te zorgen dat de tuinkamer uw huis en tuin aanvult, moet u vooraf nadenken over de stijl ervan. Vervolgens kunt u passende accessoires en decoraties toevoegen om de look af te maken. Profiteer ook van seizoensgebonden veranderingen door uw decoratie daarop af te stemmen; zo hebt u altijd iets nieuws in uw ruimte. Soms komen de beste ideeën voort uit experimenteren – dus ga je gang en probeer iets anders! Er zijn talloze manieren om een tuinkamer te personaliseren. Denk aan de veranderende seizoenen bij het opknappen van uw huis – welke kleuren bloeien er buiten? Is het herfst, met vallende bladeren? Door wat natuurelementen naar binnen te halen, creëer je een huiselijke sfeer. Bonustip: haal inspiratie voor uw decoratie uit uw eigen achtertuin!

Zitmeubels die tegen wat vocht kunnen.

Een tuinkamer is een uitstekende plek om te ontspannen. Maar om deze ruimte optimaal te benutten, moet u meubilair kiezen dat comfortabel is en bestand tegen vocht. Elk seizoen brengt andere weersomstandigheden met zich mee, die condensatie kunnen veroorzaken in een niet-geïsoleerd systeem zoals een tuinkamer. Om schade aan uw meubels te voorkomen, kunt u het beste kiezen voor stukken die bestand zijn tegen alle weertypen. Het toevoegen van deze stukken aan uw kamer zal het niet alleen aangenamer maken voor u en uw gezin, maar het zal ook het meubilair behouden. Zoek een bank die er goed uitziet en comfortabel genoeg is om langere tijd op te zitten. U kunt ook overwegen een poef of voetenbank toe te voegen, die extra zitplaatsen kunnen bieden of als voetensteun kunnen dienen. En tot slot kiest u een gezellige stoel waar u graag tijd in doorbrengt – hier kunt u zich ontspannen met een goed boek of een praatje maken met vrienden.

 

Uw veranda ’s nachts koel houden door subtropische planten toe te voegen.

Planten die typisch groeien in het Middellandse Zeegebied of de subtropen doen het heel goed op een gewone veranda – die niet bedoeld is als volwaardige leefruimte. Deze planten kunnen gemakkelijk temperatuurschommelingen aan, zoals dertig graden of meer overdag; en ’s nachts geven ze er zelfs de voorkeur aan als de temperatuur daalt tot vijftien graden of lager. Dit soort planten heeft ook veel zonlicht nodig – iets wat op de meeste veranda’s geen probleem is.

Sommige planten die het goed doen bij warm weer zijn de orchideeën, ficus, skeletplant, lepelplant, monstera of gatenplant, dracaena,… en natuurlijk de cactus. Cactussen zijn sterke en makkelijk te onderhouden planten die bestand zijn tegen hoge temperaturen. De bananenboom is een mooie, snelgroeiende plant die uw veranda een opvallende flair geeft. Met wat geluk wordt hij hoog genoeg om net onder uw plafond te komen.

Tropische kamerplanten die kleur brengen in uw leefveranda.

Een veranda waar geleefd wordt, moet een constante temperatuur hebben. In dat geval zijn tropische planten de beste optie. Als u planten zoekt die het goed doen in uw huis, raden wij orchideeën, bromelia’s, varens, ficussen, philodendrons, zamioculcas, bekerplanten en de wonderstruik aan. Deze soorten planten geven de voorkeur aan een omgeving met een constante temperatuur van twintig graden Celsius overdag en ’s nachts.

 

De temperatuur ’s nachts mag voor deze tropische planten niet onder de achttien graden komen. Dit soort planten groeit minder in direct zonlicht dan mediterrane of subtropische planten, zodat ze veilig in een hoek van de leefveranda kunnen worden geplaatst. Dit klinkt misschien vreemd, maar in tropische gebieden groeien dit soort planten meestal ook in de schaduw. Bovendien is het voor deze vochtminnende planten belangrijk om gehydrateerd te blijven met bijvoorbeeld een waterverstuiver.

https://mbveranda.nl/