Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Op naar een Oosters interieur!

Ik ben helemaal in min nopjes. In de stad is een nieuwe winkel gekomen met Oosterse woonaccessoires. Ik ben er van de week geweest en ik voelde me helemaal op mijn gemak. Ik heb voor mijn werk veel in Marokko, Egypte en andere Oosterse landen gereisd en heb veel van de wereld daar gezien. Ik vond het er zo mooi. Tijdens mijn reizen heb ik veel souvenirs meegenomen, maar dat waren altijd kleine spullen. Dingen die makkelijk in mijn koffer pasten en niet te zwaar waren. Maar nu met deze winkel in de buurt kan ik ook wat grotere woonaccessoires in huis halen.

Zo zag ik een hele mooie Oosterse tafel van Perzisch hout staan met bronzen ingelegde symbolen. Echt schitterend. Er waren ook een paar bronskleurige theedienbladen bij, die er heel mooi bij pasten. Hier het complete overzicht oosterse meubelen. Zo kun je op echte Oosterse wijze thee maken en aanbieden. Hoe je die thee maakt heb ik op mijn reizen geleerd. Ik woonde ooit eens een tijdje bij een Marokkaanse vrouw in huis die me precies heeft laten zien hoe dat moet. Die tafel en die dienbaden ga ik zeker aanschaffen. En dan neem ik er meeteen een paar nieuwe Perzische theeglazen bij.

Wat verder ook niet mag ontbreken in een oosterse inrichting zijn Oosterse lampen en spiegels. De hanglampen geven door hun specifieke radarpatroon hele mooie licht en schaduwen op de muren en het plafond. De spiegels vind ik zo prachtig door het mozaïekpatroon wat om de rand is gemaakt. Het mozaïekpatroon wordt met de hand ingelegd en maakt dus iedere spiegel uniek. Ik heb echt mijn ogen uitgekeken, er zaten zulke bijzondere exemplaren tussen. Ik was ook onder de indruk van deze fenomenale oosterse tafellampen.

Wat deze winkel zo bijzonder maakt is dat ze een groot assortiment hebben aan Oosters beddengoed. Je vindt er lakens, dekbedovertrekken en kussenslopen. Allemaal met een Oosters uitstraling en dat vind ik heel fijn. Je interieur houdt namelijk niet op bij de woonkamer. Ook je slaapkamer, keuken en badkamer horen bij je huis en als je daar ook de Oosterse details laat terugkomen is hele huis in dezelfde stijl ingericht. Het gaat zo mooi worden in mijn huisje. Ik ga binnenkort snel weer terug naar deze interieurwinkel en dan ga ik een mooie set spullen uitzoeken. Ik kan niet wachten om de herinneringen aan mijn reizen terug te laten komen in mijn huidige huis.

Voor meer info :