Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de huidige keukentrends?

 

Er zijn een hoop verschillende soorten stijlen keukens te vinden online. Als je op zoek bent naar een nieuwe keuken, kan het best lastig zijn om te vinden wat je precies wilt hebben en wat past bij jouw huis. Om wat inspiratie op te doen is hier een artikel waarin staat beschreven wat de huidige keukentrends zijn!

 

Meer dan een keuken

Een van de populaire woontrends is dat een keuken tegenwoordig veel meer dan alleen een keuken is. Het is in nieuwbouwhuizen tegenwoordig ook een van de grootste plekken in het huis, omdat er een heleboel moet worden gedaan in de keuken en omdat de keuken een plek is waar iedereen graag samenkomt. Om dit gevoel te creëren in je keuken is het mooi om een keukeneiland te nemen. Dit zorgt er ook voor dat je keuken een stuk ruimer wordt. Wel is het goed om na te denken of je de ruimte hebt voor een keukeneiland.

 

Duurzame keukens

Mensen vinden het tegenwoordig ook belangrijk dat hun keuken duurzaam is. Er zijn bijvoorbeeld verschillende bedrijven die al experimenteren met het gebruik van overgebleven materialen en het recyclen van verschillende materialen. Dit is mooi, want duurzame en gerecyclede keukens zijn niet schadelijk voor het milieu, maar kunnen er toch nog heel mooi uit zien.

 

Zwarte keukens

Zwarte keukens zijn erg populair. Zwart geeft namelijk een erg luxe uitstraling. Er zijn ook veel bedrijven die inspelen op deze markt. Verschillende keukenapparatuur merken hebben bijvoorbeeld lijnen met zwarte keukenapparaten uitgebracht. Matzwart blijft toch wel de kleur zwart die het meest wordt gebruikt. Het past vrijwel in iedere keuken en het ziet er gewoon heel mooi uit.

 

Nieuwste technische snufjes

Je ziet ook steeds meer keukens met een hoop technische snufjes in de keukens. Er zijn tegenwoordig bijvoorbeeld mogelijkheden om met je telefoon bepaalde apparaten in je keuken te bedienen. Bijvoorbeeld je oven met spraak bedienen. Maar ook zie je steeds meer dingen als kookplaten met geïntegreerde afzuiging. Dit ziet er strakker uit en het bespaart ruimte. Ook de Quooker is erg populair. Dit is een kokendwaterkraan. Maar hij geeft niet alleen maar kokend heet water. Je hebt ook dingen als gefilterd of bruisend water.