Huizenplan
Image default
Woningaanbod

Huis verkoop klaar maken

Je huis verkopen brengt vaak veel stress met zich mee. Hoe ga je het verkopen? Ga je je woning zelf verkopen, of schakel je een makelaar in. En aan wie verkoop je het? Je wilt bovenal dat de verkoop snel gebeurt maar weet vaak niet waar je moet beginnen.

We hebben bij deze wat punten op een rijtje gezet voor je, die ervoor zorgen dat jij je huis zo snel mogelijk verkoop klaar op de markt zet;

  • Maak de ruimtes licht; het kan zijn dat jij blij bent met die turquoise muur, maar een potentiële koper ziet deze vaak liever wit. Een tip is dus je huis zo licht en fris mogelijk te maken.
  • De entree; zorg voor een aantrekkelijke opgeruimde entree. Dit is de eerste indruk en het maakt al gelijk onbewust een beeld van de woning op deze manier.
  • De badkamer; geef je badkamer nog even een grondige touch up voor de bezichtiging. Verwijder eventueel kalk en maak de ruimte brandschoon. Een badkamer is vaak erg belangrijk voor de mens en je wilt eigenlijk altijd dat deze schoon is.
  • De woonkamer en keuken; ruim simpelweg op! Zet een flesje wijn neer op de keuken, leeg de prullenbakken en zorg ervoor dat er geen storende dingen rondslingeren.
  • Algemeen; lucht je huis goed door. Zet eventuele deuren open en zorg voor een goede lichtinval. Een potentiële koper vindt het vaak fijn een ruimte met zoveel mogelijk ramen etc. binnen te lopen.  Zet hier dan ook geen meubels of andere spullen voor, het is een echt verkooppunt!
  • De laatste en belangrijkste; zorg voor een goede verkoop. Of je er nou voor kiest je huis zelf verkopen (dit is een goede aanrader.) of een makelaar in te schakelen. Zorg ervoor dat je dit op een professionele manier doet. Het zit ‘m uiteindelijk echt in de verkoop en hoe deze wordt overgebracht naar de koper.

We hopen je op deze manier verder geholpen te hebben met je huis zo goed mogelijk verkoop klaar te maken en duimen mee op een prettige verkoop!

Voor meer info : https://www.economy.nl/