Huizenplan
Image default
Bedrijven

Tips voor het kiezen van de perfecte stoel voor in je interieur

Je zal vast verbaast zijn als je zou doorlopen en zou tellen hoeveel stoelen je eigenlijk wel niet hebt. Keukenstoelen, bijzetstoelen, loungestoelen, eettafelstoelen, bureaustoelen, slaapkamerstoelen, relax fauteuils, de lijst gaat maar door en door. Maar zijn al deze items wel de perfecte stoelen voor bij je interieur? Lees snel verder en ontdekt hoe je de perfecte stoel voor in je woning kunt kiezen!

Houd rekening met de functie

Bij het kiezen van de perfecte stoel is het belangrijk rekening te houden met het doel van de stoel. Wellicht ben je een grote liefhebber van de Franse stijl en wil je gaan voor een schattige, kleine houten stoel. Maar wanneer je je favoriete serie wilt kijken in deze stoel, hou je het waarschijnlijk niet erg lang vol. Zorg er daarom voor dat je voor ogen hebt waarvoor je de stoel wilt gebruiken. Tip: neem een kijkje in het brede assortiment van Sissy-Boy en ontdek allerlei verschillende stijlen zitmeubels.

Schaal en proportie

Een stoel moet natuurlijk ook perfect passen in je interieur, zodat hij zich goed verhoudt ten opzichte van de grootte van de kamer en het interieur. Beide elementen zijn erg belangrijk om mee te nemen in je zoektocht naar de perfecte stoel. Dit zal ervoor zorgen dat de stoel niet uit toon valt in je kamer en de stoel en je woning elkaar mooi complimenteren. Dit betekent niet dat je bang moet zijn voor contrast. Een traditionele inrichting combineren met een hedendaagse stoel kan ook juist erg fris aanvoelen. De key tot succes is om te kiezen voor stukken die niet te ver uit elkaar staan.

Stijlkeuzes

Vanzelfsprekend is het belangrijk op zoek te gaan naar een stijl die je mooi vindt. Maar aangezien er zoveel stijlen zijn om uit te kiezen, hoe maak je dan ooit een beslissing? Overweeg eerst of je wilt gaan voor een stoel die perfect aansluit bij je interieur of een echte eye-catcher. Naar aanleiding van deze eerste richtlijn, kun je gaan bepalen voor welke stof, kleur en of patroon je wilt gaan. Tegenwoordig zijn patronen weer helemaal trending en wij snappen maar al te goed waarom. Stoelen met een patroon brengen namelijk een echte wow-factor met zich mee. Gedurfd, botanisch, subtiel of met vlechtwerk, bij Sissy-Boy zijn enorm veel interessante patronen waaruit je kunt kiezen.

Weet jij al voor wat voor stijl je gaat? Als je toch nog meer inspiratie nodig hebt, bezoek dan de webshop van Sissy-Boy eens. Hier ben je voor trendy stoelen zeker aan het juiste adres!