Huizenplan
Image default
Woningen

Bij LexWonen kan je terecht voor een goed hypotheekadvies!

Ben je van plan een woning te kopen? Dan is het bezoeken van de website van Lex Wonen zeker aan te raden. Niet alleen maar krijg je een goed hypotheekadvies, maar word je ook geholpen met andere zaken die betrekking hebben tot het kopen van een huis. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een woning te kopen zonder hier eigen geld voor in te leggen? En hoe is het geregeld wanneer je samen met je ouders een woning wilt gaan kopen? En hoe gaat dat in zijn werk wanneer je dat gaat doen met een broer of een zus? Ook wanneer je wilt weten wat de waarde van de woning is waar je nu in woont of van jouw droomhuis kan je bij LexWonen terecht.

LexWonen legt uit

Als je ervoor kiest om samen met je ouders of met andere familie een woning te gaan kopen is dat zeker mogelijk. Bij LexWonen wordt uitgelegd hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Je woont met zijn alle onder een dak en hebt met maximaal vier personen een enkele hypotheek. Iedereen die heir woont is dan 100% verantwoordelijk voor de totale som van de hypotheek. Het is een belangrijk onderdeel om te weten of het voor iedereen de eerste hypotheek is, of dat een van de bewoners al eerdere een hypotheek heeft gehad van een andere woning. Je kunt op de website van LexWonen bekijken hoeveel geld je moet hebben met elkaar om een bepaalde woning aan te gaan schaffen. Dit wordt berekend aan de hand van vakantiegeld en het jaarinkomen van alle inwoners. 

Waar moet je op letten?

Je moet aan een aantal dingen denken wanneer je ervoor kiest om met je ouders een woning te gaan kopen. Wanneer je et 3 of met 4 inkomens een woning gaat kopen en iemand van die personen heeft al eerder een hypotheek gehad, dan wordt er een hypotheek geregeld in box 3, waarbij de hypotheek niet aftrekbaar is. Wanneer je dit doet met 1 of 3 personen, val je in een andere box en is het waarschijnlijk wel aftrekbaar.