Huizenplan
Image default
Woningen

Hoe werkt het met de woningwaarde berekenen?

Voordat je je woning gaat verhuren of verkopen is het belangrijk om in contact te komen met een verhuurmakelaar rotterdam. Zij helpen je namelijk niet alleen met het verkopen van je huis op de snelste manier aan de hoogste koper, maar bijvoorbeeld ook met het berekenen van de woningwaarde. Hieronder lees je hoe dit precies zit en wat het belang hiervan is.

Waarom moet ik de woningwaarde berekenen?

Nu vraag je je misschien af, waarom zou een verhuurmakelaar rotterdam beginnen aan de woningwaarde berekenen? Dit wordt gedaan om een belangrijke reden: wanneer jij je woning wilt verkopen of verhuren, is het belangrijk om te weten wat de waarde van je woning is. Je kunt niet zomaar je woning op de markt zetten zonder de juiste waarde berekend te hebben. Ten eerste kan het dan zijn dat je je woning te goedkoop op de markt zet, wat voor kopers erg voordelig is – helaas is dit minder voor jou. Maar ook wanneer je je woning te duur op de markt zet is dit nadelig, omdat je minder snel kopers of huurders zal vinden die in jouw woning willen wonen.

Waar haalt mijn verhuurmakelaar rotterdam de gegevens vandaan?

Voor de woningwaarde berekenen zal de verhuurmakelaar rotterdam wel een paar stappen moeten zetten voordat de waarde daadwerkelijk berekend is. Nu is de vraag: waar haalt deze makelaar de gegevens vandaan? Alle gegevens van jouw woning voor de waardebepaling zijn te vinden bij de gemeente. Door middel van deze gegevens kan vervolgens de waarde van je woning worden berekend. Dit kun je ook zelf online doen door middel van een tool. Wees er dan wel bewust van dat dit een schatting is, en geen precieze taxatie. Dit zal wel door een officieel iemand gedaan moeten worden. Maar: een schatting geeft je wel een beeld hoe veel jouw woning ongeveer waard is.

Waar wordt naar gekeken bij het woningwaarde berekenen?

Bij een taxatie van je woning worden naar meerdere aspecten gekeken. Ten eerste wordt er natuurlijk gekeken naar het woonoppervlakte. Dit is iets wat mensen willen weten omdat het belangrijk is om in te kunnen schatten of hun meubels in de woning passen, en hiermee kunnen ze gemakkelijk vergelijken met andere woningen. Hierbij wordt ook gelijk gekeken naar de oppervlakte van je tuin en perceel. Het type woning wat je wilt verkopen of verhuren is ook belangrijk, en ook wat er in staat en achterblijft voor de volgende bewoner. Dit kan de kostprijs namelijk omhoog brengen: wanneer je het huis helemaal leeg achterlaat, zal het vaak iets lager in waarde uitkomen. Zorg er dus voor dat je woning goed wordt nagekeken door een verhuurmakelaar rotterdam voordat je het op de markt zet!