Huizenplan
Image default
Gezondheid

Kies voor het druppelen van de tong

Je kunt een witte tong ook prima bestrijden met speciale druppels. De California Breath Powerdrops Tongue kun je inzetten bij een witte tong en ze helpen ook effectief tegen een slechte smaak in de mond en een vieze adem. De Powerdrops zijn druppels die je zoveel vaak mag gebruiken als je wilt en nodig is. De druppels zijn mondvriendelijk en bevatten enkel natuurlijke bestanddelen. Met twee tot drie druppels per keer heb je al genoeg om je mond te ontdoen van bacteriën en een frissere adem te krijgen.  

 

Tips voor wittere tanden: https://www.demondzorgzaak.nl/oplossing/wittere-tanden 

Werkzame bestanddelen van de druppels 

De Powerdrops bevatten als werkzame bestanddelen actieve zuurstof, zinkgluconaat en tea tree olie. Deze zorgen er samen voor dat de witte aanslag op je tong snel verdwijnt en dat je adem meteen een stuk frisser wordt. Als zich bacteriën op je tong genesteld hebben dan kunnen deze voor die slechte adem zorgen, dus het is zaak dat je deze aanpakt en ze zo snel mogelijk verwijdert. Na gebruik van de druppels zal je tong ook weer de normale roze kleur terugkrijgen.  

 

Spoel goed met mondwater 

Een ander middel om tongbeslag tegen te gaan is spoelen met mondwater. Daarvoor kies je het beste een mondwater uit waaraan geen mogelijk schadelijke stoffen zijn toegevoegd. Een goed voorbeeld van een dergelijk mondwater is het Oravall mondwater. Dit mondwater werkt niet alleen effectief tegen tongbeslag maar kan ook tegen andere mondklachten worden ingezet.   

Bekijk hier al onze mondwaters: https://www.demondzorgzaak.nl/spoelen/mondwaters

 

Waarvoor kan mondwater ingezet worden?  

Het mondwater kan gebruikt worden als je last hebt van mondproblemen zoals een slechte adem (halitose), een vieze smaak in de mond, bij gevoelig tandvlees, amandelstenen of een witte aanslag. Omdat veel mensen toch al regelmatig spoelen nadat ze hun tanden gepoetst hebben, kun je ook meteen kiezen voor een mondwater dat niet alleen een frisse adem geeft maar ook andere klachten aanpakt. Het Oravall mondwater hydrateert de mond zodat schadelijke bacteriën die de witte tong en slechte adem veroorzaken het er niet prettig huizen meer vinden.  

 

Zoek de oorzaak in de neus 

Een slechte adem of tongbeslag kan veroorzaakt worden door viezigheid op de tong zelf maar ook door vuil dat zich ophoopt in je neus. Is dat bij jou het geval? Kies er dan voor speciale neusdruppels te gebruiken om dit probleem tegen te gaan. Op die manier los je namelijk ook meteen het probleem met de witte tong op. Een goed middel hiervoor zijn de TonsilFresh Nasal Sinus Drops. Deze doe je per neusgat in een net gesnoten neus en laat je even intrekken zodat ze hun werking kunnen doen.  

 

Wat doen de neusdruppels? 

De neusdruppels zorgen ervoor dat er in het neusslijm geen bacteriën meer gevormd kunnen worden die voor onder andere de witte aanslag op de tong zorgen. Het slijm is een goede voedingsbodem voor de anaerobe bacteriën die een slechte adem tot gevolg hebben dus het is zaak dat je deze op de juiste manier aanpakt. De druppels mag je zo vaak gebruiken als je maar wilt: ze zijn veilig en hebben geen verslavende werking. Ze bevatten xylitol en saline als werkzame ingrediënten.