Huizenplan
Image default
Badkamer en toilet

5 creatieve manieren om je toilet te renoveren

Het toilet renoveren vult ons meestal niet dadelijk met creatieve gedachten. Toch moet het ook in deze ruimte niet beperkt blijven tot de traditionele tegeltjes en witte porselein. Laat ons je op weg helpen en je toilet vernieuwen tot een must-see in jou huis met deze creatieve tips.

1) RAAK NIET (TEVEEL) AAN DE VASTE WAARDEN

Traditie en vaste waarden hebben hun plaats, en door ze op een leuke wijze aan te brengen kunnen we ze een nieuwe context geven. Zo kan een traditioneel Vlaams element op toilet van ludiek tot nostalgisch gaan. We denken hierbij aan de “Jongen met Traan” schilderijen die we zeker en vast allemaal wel aan de muur zagen bij een oma of nonkel, een plaatje met een ouderwetse toiletspreuk of misschien wel een ondeugende spreuk of tekening als dat meer uw stijl is.

2) NEEM EENS EEN RISICO!

Een toilet is -algemeen genomen- een kleine ruimte en je kijkt er niet de hele dag naar, een ideale omgeving dus om eens iets gek te doen of te experimenteren met kleuren of tekeningen. Valt het tegen dan heb je echt geen dagen werk om je creatieve ingeving weer te bedekken met een conservatiever laagje verf (of gewoon nog wat verder te gaan). Visuele effecten om de ruimte te vergroten, grappige designs die de pot of andere toiletelementen op een of andere manier aanbelangen; of misschien wil u gewoon graag wat grafittikunst op uw muur.

3) BRENG EEN HERINNERING MEE NAAR HUIS

Misschien hebt u wel een speciale herinnering aan een toilet uit uw verleden en wil u de toilet renovatie gebruiken om dat gevoel terug op te roepen. Het design en de kleuren uit uw jeugdhuis, de met posters beplakte muren van uw favoriete muziekcafé of de fotokaders van bij grootmoeder. Alles kan als u de juiste inspiratie heeft.

4) ACCESSORISE DARLING!

Bent u eerder een subtiel type en moeten de muren voor u niet schreeuwen om aandacht. Dan kunnen enkele weldoordachte design accessoires uitkomst bieden. Een WC borstel in een felle kleur of leuk design, ze gaan van groenten tot celebrity gezichten. Een toiletrolhouder met wat extra of een spiegel met een verborgen boodschap. In de handel kan je het zo gek niet bedenken of het is wel beschikbaar, ga naar een speciaalzaak of snuister wat rond op het internet om iets te vinden dat jou (toilet)persoonlijk helemaal laat bovendrijven.

5) VERGEET DE POT NIET

Met al die praat over toilet vernieuwen zouden we nog het sanitair kunnen vergeten. En de pot blijft toch wel het centrale punt waar rond alles zal draaien in dit kleinste kamertje. Ga je voor een traditioneel model, een “zwevende” waarbij je waterbak in de muur zit of ben jij meer een liefhebber van de Japanse uitvoeringen die voorzien zijn van de laatste snufjes. Wij vingen zelfs al geruchten op van bepaalde beroemdheden die graag hun gevoeg deden op een gouden model.

De keuze is enkel beperkt door uw creativiteit, en we hopen u dan ook op het juiste pad gezet te hebben. Denk dus eens na over wat u allemaal zou kunnen aanpassen op uw kleinste kamertje de volgende keer dat u er nog eens terecht komt.

Hebt u vragen over toilet renovatie of loodgieter totaalrenovatie twijfel dan niet om contact op te nemen met Limas@Home voor vrijblijvend advies, hulp of een offerte.

Voor meer info : http://www.limasathome.be/nl/blog/toilet-renoveren