Huizenplan
Image default
Bedrijven

Snel het huis schoon in 5 stappen

Het huishouden staat bij veel mensen niet op de eerste plek. Schoonmaken wordt daarbij zelden als een hobby gezien, meer als een noodzakelijk kwaad, waar je vanaf moet. Vind jij ook dat het te veel tijd kost om het huis schoon te houden? Lees dan hier de tips om snel jouw huis weer schoon te krijgen.

Stap 1 Opruimen

Niks zo vervelend dan dat je eerst eigenlijk moet opruimen, voordat je jouw huis fatsoenlijk kunt schoonmaken. Het handigste is als je direct je rommel opruimt, zodat je dit niet op een later moment hoeft te doen. Wees daarbij niet te perfectionistisch, anders komt er niks meer van schoonmaken terecht. En dat is toch het doel dit keer, of niet?

Wat moet je opruimen? Pak eerst alle vaat bij elkaar, wat zo her en der rondslingert in huis en doe dit in de vaatwasser of was het af. Gooi etensresten, papiertjes etc. in de prullenbak. Oud papier bij het oud papier. Glas apart in een zak. Heb je een volle vuilniszak, breng het weg.

Klaar? Kijk dan naar jouw spullen? Gooi rondslingeren kleren die je nog een keer aan kunt op één plek: bijvoorbeeld op een stoel. De rest van de kleding gooi je in de wasmand.

Stap 2 Stel een stopwatch in op jouw mobiel

Hier ga je jezelf klokken. Je kijkt naar wat je doel is. Wat moet er bijvoorbeeld minimaal gebeuren? Hou dat echt minimaal, want je zin in schoonmaken gaat altijd sneller voorbij dan je lief is. Wat kan er op jouw lijstje staan, bijvoorbeeld:

Wc schoonmaken, afstoffen, aanrecht afnemen en vloer stofzuigen en dweilen. Bepaal voor jezelf hoe lang je over elke taak maximaal mag doen. Dit voorkomt dat je gaat verzanden in perfectionisme. Dan heb je jouw wc bijvoorbeeld ultiem schoongemaakt en dan heb je geen energie meer voor de rest.

Stap 3 Ga klokken en pak daarna nog desinfectie schoonmaakmiddelen

Werk vervolgens het lijstje per onderdeel af. Geef jezelf na elke klus 5 tot maximaal 9 minuten pauze en ga dan weer verder. Je zult zien dat het huis in een mum van tijd er een stuk schoner uitziet. Heel veel succes!

Heb je alles af en heb je nog wat energie? Pak dan nog even wat desinfectie schoonmaakmiddelen, want met een desinfectie schoonmaakmiddelen kun je nog net even bijvoorbeeld de klinken in de kamer schoonmaken. Vooral de klink van de wc-deur kan wel wat desinfectie schoonmaakmiddelen gebruiken.

https://review-pagina.nl/

Gerelateerde artikelen

Plannen voor je woning? Schakel een binnenhuisarchitect in!

Wat is FSC-hout?

De letselschade advocaat in Enschede komt op voor je rechten