Huizenplan
Image default
Bedrijven

Ouderwetse bespaartips

Soms kunnen we wel even wat tips gebruiken. Je hoeft niet altijd blut te zijn om geld te besparen. Ook als je voldoende hebt, is het handig. Wie wil er nu eigenlijk geld uitgeven aan wat echt niet handig, leuk of nodig was?

Hoe meer spullen, hoe meer onderhoud

Wil je minder uitgeven? Dan is het handig om minder spullen te hebben. Spullen onderhouden kost namelijk ook geld. Bovendien kost het ook tijd. Denk dus goed na bij de spullen die je hebt en de spullen die je koopt of je het echt nodig hebt. Natuurlijk hoeft niet alles nodig te zijn, maar als je er ook niet blij van wordt en het niet nodig is? Dan is het eigenlijk al wel duidelijk toch?

Heb je moeite met spullen weggooien? Dan kan het soms helpen om voordat je iets wegdoet er een foto van te maken. Ook kan het helpen dat je de spullen weggeeft aan iemand die er superblij mee is. Dan zijn de spullen goed terecht gekomen.

Kleding: moet het nieuw zijn?

Veel merkkleding is tweedehands een stuk goedkoper. Vraag je dus af, als je kleding of iets anders wil kopen: moet het nieuw zijn? Soms kom je erachter dat je echt beperkende gedachten en oordelen hebt over tweedehandsspullen. Interessant om hier eens naar te kijken. Zo leer je ook iets over je zelf.

Rolluiken reparatie

Rolluiken reparatie is nog niet zo heel erg gebruikelijk. Het is ook onwetendheid. Veel mensen denken al niet eens meer aan opties zoals een rolluiken reparatie. Er zijn natuurlijk nog wel meer mogelijkheden dan alleen een rolluiken reparatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van sokken stoppen? Wij kennen het eigenlijk al bijna niet meer. Immers koop je zo voor een euro weer een nieuw paar sokken bij een Wibra, Action of Primark.

Ook hier is het slim om eens te kijken, wat je tegenhoudt om voor reparatie te kiezen. Is een naald en draad nu echt zo ingewikkeld? Of zit je liever in de avond als je vrij bent te scrollen op jouw mobiel of te Netflixen? Waarom niet, als je toch op het internet zit, eventjes kijken hoe je een sok moet stoppen?

Welke bespaartip durf jij aan? Ga je voor een rolluiken reparatie of ga je sokken stoppen?

https://lavarecleaningservice.nl/rolluik-reparatie/