Huizenplan
Image default
Architectuur

Geef uw meubels een nieuw leven

Heeft u een mooie, klassieke rookstoel in uw woning staan, of juist een moderne bank en is deze eigenlijk rijp om vervangen te worden? Dit is helemaal niet nodig, want u kunt uw meubels ook eenvoudig opnieuw laten stofferen. Bij Meubelstoffeerderij Westenberg kunt u terecht voor klassieke meubels, maar ook voor meubels met moderne stoffen die opnieuw bekleed moeten worden.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Hoe het opnieuw stofferen precies in zijn werk gaat, is onder andere afhankelijk van het type meubelstuk. Klassieke meubels worden op een andere manier gestoffeerd dan meubels met moderne stoffen. Uiteraard kunt u er vanuit gaan dat u altijd vakkundig advies ontvangt, ongeacht de stijl, kleur of het dessin dat u graag zou willen hebben.

Ook de verzorging is hierbij belangrijk, want dit zorgt ervoor dat uw meubel langer meegaat. Denkt u er hierbij aan dat het verontreinigen niet te intensief moet worden uitgevoerd, want dit kan de stof juist beschadigen. Eens per week stofzuigen, ook in de plooien en kieren, en meerdere malen per week afnemen met een vochtige doek is hiervoor meestal voldoende.

Stofferen van klassieke meubels

Heeft u een antieke stoel staan en moet de stof hiervan vervangen worden, dan kunt u er het beste voor kiezen deze volledig te laten restaureren. Niet alleen de stof wordt dan vernieuwd, maar ook de jute singels, de springveren en de vulling. Door uw stoel op deze manier te stofferen geniet u van een duurzaam product dat nog jaren mee kan.

Het opnieuw bekleden van dit soort meubels vergt veel tijd en arbeid. Uiteraard wordt eerst de oude stof verwijderd, en wordt er bekeken of de onderstof nog goed is. Vervolgens wordt er ook gekeken naar de verbindingen van de romp, want deze moeten ook allemaal goed vast zitten. Wanneer het meubelstuk in slechte staat is wordt de romp ervan ook op de traditionele manier gestoffeerd.

Goed voor u om te weten is dat Meubelstoffeerderij Westenberg altijd gebruik maakt van de oorspronkelijke materialen die nodig zijn voor het creëren van een optimaal zitcomfort.

Stofferen met moderne stoffen

Ook wanneer u graag uw meubels wilt vernieuwen met moderne stoffen zit u bij Westenberg goed. Zij beschikken over jarenlange ervaring als het gaat over het stofferen van designklassiekers. Denk hierbij aan Artifort, Rolf Benz en Leolux. Het unieke hieraan is, dat de meubels gestoffeerd worden op dezelfde manier als dat de fabrikant en de ontwerpen het bedoeld hebben. Ook werken zij met dezelfde stoffen- en lederleveranciers als deze merken, waardoor uw meubel zo origineel mogelijk opnieuw bekleed kan worden.

Uiteraard is het hierbij belangrijk dat er gelet wordt op nieuwe ontwikkelingen binnen het vak. Er wordt binnen Westenberg gebruik gemaakt van vernieuwende technieken en materialen, zodat er altijd een optimaal resultaat uit komt. Uiteraard staat er een grote collectie stoffen voor u klaar, allen van vooraanstaande ontwerpers. Dit zorgt ervoor dat uw moderne meubel na stoffering weer helemaal up-to-date is en er bovendien weer jarenlang tegenaan kan.

 

Takkebijsters 29, 4817 BL Breda

Tel:  06 11185795