Huizenplan
Image default
Design en ontwerp

Het doel van codering

Als je door de supermarkt loopt, zie je dat ieder product een code heeft. Soms zie je ook wel eens een medewerker met een scanner lopen, die de producten scant op de datum en checkt of alles nog goed staat. Een product dat over de datum is, wordt afgeschreven via het systeem. Vervolgens wordt door het scannen van de code duidelijk om welk product het gaat en komt er eventuele andere nuttige informatie over het product in beeld. Denk hierbij onder andere aan de productiedatum en de datum waarop het product bij de supermarkt geleverd werd. Tevens herkent de scannen gelijk om welk specifieke product het gaat. Hij zal bijvoorbeeld nooit zeggen dat je met een blik soep in je handen staat, terwijl je een zak chips gescand hebt.

Hoe kan het dat die scanner precies weet met welk product jij in je handen staat? Het gaat hierbij uiteraard om de code die is toegekend door de codeerder. Eén van die codeerders is KBA-Metronic, die zich bezighoudt met het etiketteren van uiteenlopende producten. KBA-Metronic codeert dus niet alleen kartonnen verpakkingen, maar zorgt ook voor een etiket voedingsmiddel. Desondanks gaat deze codering erg anders in zijn werk, want etikettering van levensmiddelen verloopt niet hetzelfde als codering van buizen en kabels. Uiteindelijk heeft het allemaal wel hetzelfde doel: het garanderen van traceerbaarheid. Als een product vergiftigd is of er moet een uitvoering van een serie producten teruggehaald worden, kan dit eenvoudiger en sneller geschieden door codering. Een bepaalde reeks producten kan je namelijk herkennen aan een vergelijkbare code, die desondanks allemaal uniek zijn.

Wil jij zorgen dat al jouw producten voorzien worden van een etiket, maar wil je daarmee niet het harmonische geheel verstoren? Overleg dan met KBA-Metronic voor de mogelijkheden in harmonische codeontwerpen voor een verbazingwekkend resultaat.

Voor meer info : https://coding.koenig-bauer.com/nl/