Huizenplan
Image default
Deur kozijn raam trap

Codeslot

Met een codeslot op je deur kun je een ruimte beveiligen zonder dat je dat slot hoeft te openen met een sleutel. Je kunt een deur op slot doen met een code,  hiermee beveilig je een deur elektronisch. Hierdoor krijgen alleen de juiste mensen toegang tot deze ruimte.

Eigenschappen van een codeslot

De eigenschappen van een codeslot vind je hieronder:

  • Een codeslot is erg makkelijk te installeren
  • Het is universeel toepasbaar (het slot is voor zowel linksdraaiende en rechtsdraaiende deuren)
  • Zo’n codeslot is geheel mechanisch (je hebt hiervoor geen batterijen of kabels nodig)
  • Een codeslot is geschikt voor deuren met een deurdikte van 36 tot 60 mm
  • De doornmaat van zo’n codeslot is 60 mm
  • Een codeslot bestaat voor het grootste deel uit aluminium
  • Het is mogelijk om een vrijzetfunctie in te stellen, dit betekent dat je zelf een tijd kunt bepalen dat je de deur kunt openen zonder gebruik van de code van het codeslot
  • Het is mogelijk om een codeslot dubbelzijdig uit te voeren, dit houdt in dat je aan beide kanten van de deur toegang kunt hebben via het codeslot.

 

De voordelen van een codeslot

Het grote voordeel van een deur met een codeslot is dat deze kan worden geopend zonder sleutel, hij gaat open door het intoetsen van de juiste cijfercode. Deze bestaat meestal uit een combinatie van vier verschillende cijfers, die je persoonlijk in kunt stellen. In combinatie met een bijgeplaatst (sleutel)slot kan er tevens voor gekozen worden om toegang te treden middels een code in combinatie met een sleutel. Er bestaan ook codesloten die bruikbaar zijn als bijzetslot. Codesloten bestaan nog niet zo lang en dus behoren ze tot de moderne sloten.

 

Een nadeel van een codeslot is dat je de code moet onthouden, Het is ook mogelijk bij verschillende sloten om het met een sleutel open te maken, maar het doel is om het te gebruiken met de code.

 

Voor meer info : https://www.elocktron.nl/toegangscontrole/elektrisch-codeslot.html