Huizenplan
Image default
Deur kozijn raam trap

Wat is een toegangscontrole?

Een toegangscontrole valt bijna niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Je komt ze meestal tegen bij een deur op een openbare plek waar niet iedereen in mag. In een supermarkt bijvoorbeeld.

Toegangscontrole op de deur

Een toegangscontrole zorgt ervoor dat niet iedereen een bepaalde deur kan openen. Je moet hierbij meestal een bepaalde code in klikken of je vinger laten scannen. Met het vingerscan systeem zal je eerst je vinger moeten instellen in het toegangscontrole apparaat voordat je hem kan gebruiken. Bij een codeslot kan je gewoon de juiste combinatie intypen en kan je gelijk naar binnen. Je hebt ook draadloze sloten, waarbij het de bedoeling is dat iemand anders op het knopje drukt om de deur voor jou te openen. Dit word vaak gebruikt in een beveiligde plek waar niet iedereen naar binnen mag lopen. Er bestaan ook sloten die je open maakt met een soort klein rond sleutelhangertje met een chip erin. Dit noemen we een elektronische cilinder. Hiermee vervang je de mechanische cilinder in de deur. Met de chip kan je iemand rechten geven om de deur te openen. Neem je deze rechten van iemand af, dan heeft hij niet meer de mogelijkheid om de deur te openen. Op deze manier maak je het erg controleerbaar wie je erin laat en wie niet.

 

Wat zijn de voordelen van een toegangscontrole?

De voordelen van een toegangscontrole zijn vrij voor zichzelf sprekend. Je wil namelijk je deur beveiligen door er een toegangscontrole op te zetten. Dit voorkomt voornamelijk diefstal en ongewenste mensen in jouw pand / ruimte. De toegangscontrole kan je gemakkelijk inzetten en hoeft er niet perse onuitnodigend te zien. Meestal valt deze toegangscontrole niet eens op. Naast het risico op diefstal zit er ook een bepaalde veiligheid aan vast. Zo kunnen je werknemers rustig in een gesloten ruimte pauze nemen zonder lastig te worden gevallen.

Voor meer info : https://www.elocktron.nl/toegangscontrole.html

Gerelateerde artikelen

Creƫer ruimte door binnendeuren met glas

Eenvoudig en snel: een kozijn op maat

Wat is een cilinderslot?