Huizenplan
Image default
Gezond wonen

Een gladde huid met botox en fillers

Als je graag wilt dat rimpels uit jouw gezicht worden weggehaald, of heb je een hekel aan die kraaienpootjes. Dan is het goed om te overwegen om fillers te noemen of een botox behandeling te doen.

Botox en fillers zijn twee totaal verschillende dingen met dezelfde functie. Het is moeilijk om te zeggen wat beter is fillers of botox. Het is in ieder geval duidelijk dat fillers iets goedkoper is dan alle andere behandelingen die je voor je huid doet. Als je fillers neemt hoef je namelijk een jaar lang jouw huid niet meer bij te houden en hoef je geen crèmes te kopen. Alles bij elkaar opgeteld krijg je bij een behandeling met fillers het meeste waar voor je geld.

Fillers is het vloeistof hyaluronzuur. Dit is een zuur dat ook door jouw lichaam wordt aangemaakt, alleen in een iets andere vorm. Na het 30e levensjaar wordt er minder hyaluronzuur door jouw lichaam aangemaakt waar door de huid droger wordt en rimpels krijgt. Door het spuiten van hyaluronzuur wordt de huid strakker en worden de rimpels minder zichtbaar. Het is mogelijk om een permanente filler met hyaluronzuur aan te brengen maar dit is onveilig. Het beste is om een filler te nemen met een variant van hyaluronzuur dat het dichtste in de buurt komt van de hyaluronzuur die door jouw lichaam wordt aangemaakt, want dan vermijdt je de meeste risico’s.

Botox daarentegen is een bacterie die ervoor zorgt dat je spieren slapper worden. Door deze bacterie in jouw huid te spuiten in spiertjes die zich aanspannen lukt het cosmetische artsen om fronsrimpels, voorhoofdrimpels of kraaienpootjes weg te werken. Het is echter ook mogelijk om een neuslift of een liquid facelift met botox te doen. Dit zijn behandelingen die ook kunnen met een chirurgische ingreep. Als laatste is het ook mogelijk om botox te gebruiken tegen chronische hoofdpijn. Een echte aanrader dus.

Voor meer info : http://www.faceland.nl/