Huizenplan
Image default
Huishouden en schoonmaak

Tips voor het kopen van een robotstofzuiger

In plaats van een traditionele stofzuiger te houden en rond je hardhouten vloeren, tapijt of ander oppervlak te laten lopen, kun je een robotstofzuiger instellen om je huis schoon te maken. Dan ga je even tv kijken en is je vloer opeens schoon. Toch zijn robotstofzuigers voorzien van allerlei functies en prijzen, dus je moet uitzoeken hoe het zal worden gebruikt en hoeveel je wilt uitgeven voordat je er een kiest. Als je bijvoorbeeld in een huis met tapijt woont, denk er dan niet eens aan om een stofzuiger te krijgen dat is gespecialiseerd in hardhouten vloeren. Simpel gezegd, het kopen van een robotstofzuiger is niet zo eenvoudig als je denkt. Om u te helpen met het kopen van uw robotstofzuiger, hebben we de volgende koopgids samengesteld.

Waarom heb je een robotstofzuiger nodig?

Niet iedereen heeft een robotstofzuiger nodig. De waarheid is dat traditionele stofzuigers over het algemeen beter werken dan robotstofzuigers, die vast kunnen komen te zitten op bepaalde punte  in je huis, niet zo groot zijn als een opvangpot voor vuil en mogelijk niet dezelfde zuigkracht hebben als traditionele modellen.

luxere stofzuigers van de robot kunnen echter in sommige omstandigheden een nog betere zuigprestatie leveren dan traditionele modellen. Bovendien leveren ze het soort gemak dat je simpelweg niet zult vinden in traditionele apparaten. U hoeft uw robotstofzuiger niet rond te volgen. In plaats daarvan kunt u productief zijn terwijl het uw huis schoonmaakt. Dat alleen al maakt robotzuigers de prijs waard.

Hoe groot is jouw huis?

Als je klaar bent om een robotstofzuiger te kopen, moet je eerst bedenken hoe groot je huis is. Sommige stofzuigers zijn ontworpen voor appartementen en hebben daarom niet de mogelijkheid om met één lading rond te zwerven in uw grote huis en het op te ruimen. Anderen, zoals de Samsung Powerbot R7070, kunnen met gemak rond de 2000 vierkante voet rondvaren en hoeven zich geen zorgen te maken over hun batterijlevensduur. De keuze van je robotstofzuiger hangt dus voor een groot deel af van de grootte van je huis. Zorg er dus voor dat je vierkante beeldmateriaal gereed is.

Heb je tapijt?

De meeste robotstofzuigers zijn ontworpen om zowel tapijten als hardhouten vloeren te verwerken, maar hun prestaties zullen variëren. Zoek naar stofzuigers die kunnen detecteren op welk soort oppervlak ze zich bevinden en pas hun aanzuiging overeenkomstig aan. Anderen, zoals de Neato Botvac Connected, laten je ook schakelen tussen Turbo en Eco-modi, voor extra kracht op tapijten.

Andere robotzuigers zijn gespecialiseerd in een bepaald vloertype. De iRobot Braava Jet is bijvoorbeeld alleen bedoeld voor het schrobben van hardhouten en tegelvloeren. Hoe dan ook, zoek uit waar je je robotstofzuiger gebruikt en kies het juiste apparaat ervoor.

Wat is het doel?

Het is ook van cruciaal belang dat u bepaalt wat uw doel kan zijn met uw robotstofzuiger. Als je gewoon een apparaat wilt dat je helpt schoon te maken, maar je zelf het zware werk doen, kun je waarschijnlijk wegkomen met een goedkopere robotstofzuiger die de gemakkelijke dingen zal krijgen. Als u hoopt al het stofzuigen naar uw robot te laten, verwacht u meer uit te geven om het juiste apparaat te krijgen. Aangezien ze best fragiel kunnen zijn, kunt u er het beste een nemen met vervangbare onderdeen. Miele onderdelen bijvoorbeeld, zijn veel verkrijgbaar.

Robotstofzuigers worden geleverd met een hele reeks functies en accessoires die onderhoud nodig hebben. Als je het niet leuk vindt om accessoires te repareren of te veel hands-on tijd met je stofzuiger doorbrengt, wil je waarschijnlijk een goedkoper model dat niet alle extra’s bevat die je kunt vinden in de hogere versies.

Voor meer info :