Huizenplan
Image default
Slim wonen en beveiliging

Tips om jouw huis te beveiligen tegen inbraak als je op vakantie bent.

Een inbraak vormt een van de grootste ergernissen voor veel woningbezitters. Zeker wanneer je op vakantie bent kan een inbraak erg vervelend zijn! Het is lastig om de verzekeringszaken vanaf jouw vakantieadres te regelen en daarbij is het geen fijn gevoel dat onbekenden in jouw woning zijn geweest toen je afwezig was. Veel mensen keren bij een inbraak in huis tijdens hun vakantie direct terug naar Nederland om alle zaken rond de inbraak te kunnen regelen. Nog beter is het vanzelfsprekend om de kans op een inbraak in huis te minimaliseren. Een slotenmaker geeft graag een aantal handige tips om de kans op inbraken te verkleinen.

Tip 1: maak jouw afwezigheid niet kenbaar

Veel mensen posten vanaf hun vakantieadres fraaie vakantiefoto’s op de verschillende kanalen op sociale media. Dit gaat echter gepaard met de nodige risico’s! Inbrekers proberen dergelijke berichten te achterhalen, zodat ze precies weten wie wel en wie niet thuis zijn tijdens een bepaalde week. Wanneer inbrekers er zeker van zijn dat je niet thuis bent, is jouw woning een heel eenvoudig doelwit.

Tip: laat jouw buren eens per dag of eens per twee dagen bij je naar binnen gaan. Inbrekers plaatsen soms kleine plakkertjes tussen de deur en deurpost om te zien of mensen de deur hebben geopend in een bepaalde periode.

Tip 2: plaats anti-inbraakapparatuur in jouw woning

De slotenmaker zegt niet alleen dat je inbrekers niet op de hoogte moet brengen van jouw afwezigheid, ook dien je jouw woning zo goed mogelijk te beveiligen. Laat een slotenmaker bij je langskomen om de beveiligingsrisico’s van jouw woning te achterhalen en deze op de juiste wijze op te vangen met anti-inbraakapparatuur. Voorbeelden van anti-inbraakapparatuur zijn elektronische beveiligingscamera’s, bewegingssensoren en magneetcontacten. Met dit apparatuur schrik je inbrekers niet alleen af, maar is het ook makkelijker om de eventuele kosten vergoed te krijgen bij jouw verzekeraar.

Jouw huis verzekeren tegen inbraak met tips van de slotenmaker

Jaarlijks vinden er enkele honderden woninginbraken plaats in Nederland. Buiten het feit dat er bij een inbraak tal van waardevolle en dierbare voorwerpen verloren gaan, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Inbrekers gebruiken steeds meer geweld om jouw ramen en deuren open te breken of om je ervan te weerhouden om de hulp in te schakelen van anderen. Beeld je eens in welke gevaarlijke situaties er in jouw woning kunnen ontstaan als je thuis bent ten tijde van een inbraak! Door jouw woning goed te verzekeren zal het merendeel van de geleden schade vergoed worden. Nog beter is het om een inbraak te voorkomen, waar een slotenmaker ons tips voor gaf.

Een beveiligingscamera in jouw woning laten plaatsen

Volgens de slotenmaker begint een goede inbraakbeveiliging met het plaatsen van de juiste sloten op ramen en deuren. Daarna komen de extra anti-inbraakcomponenten, zoals een elektronische camera. Een beveiligingscamera kan zowel in, als buiten jouw woning geïnstalleerd worden. Met een beveiligingscamera schrik je inbrekers niet alleen af, ook wordt het makkelijker om kosten vergoed te krijgen bij jouw verzekeraar. De camera registreert alle beelden, zodat het voor een verzekeringsmaatschappij erg makkelijk te zien is dat je te maken hebt gehad met een inbraak in huis.

Kies voor gecertificeerde sloten op ramen en deuren

De meeste verzekeringsmaatschappijen stellen bepaalde eisen aan de inbraakbeveiliging van jouw woning, voordat zij (een deel van) de geleden schade zullen vergoeden. Een van deze eisen is volgens de slotenmaker dat je gecertificeerde sloten op ramen en deuren heeft laten plaatsen. Gecertificeerde sloten zijn sloten die voorzien zijn van het PKVW-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de sloten getest zijn door de nationale politie en dat ze bestand zijn tegen de meest voorkomende vormen van inbraak.

Voor meer info : https://snelgeldlenenbinnen10minuten.wordpress.com/2019/03/18/1000-euro-lenen-snel-en-zonder-gedoe/