Huizenplan
Image default
Isolatie

Kosten spouwmuur isolatie

De kosten van spouwmuur isolatie zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Bijvoorbeeld je type woning. Zo is een vrijstaand huis duurder om te isoleren dan een hoek of rijtjeshuis. Een andere belangrijke factor is het aantal vierkante meters. Hoe meer vierkante meter in 1 keer geïsoleerd wordt hoe lager de prijs per vierkante meter wordt. Verder is de prijs afhankelijk van de materiaalkeuze. Zo kan je je muur vullen met wol, PUR schuim en EPS parels.

 

Het materiaal

Het materiaal dat tegenwoordig het meest wordt gebruikt zijn EPS parels. Daarnaast moet je rekening houden met de spouwbreedte. Hoe breder je spouw is hoe meer isolatiemateriaal er in de muur gaat. Hierdoor gaan de kosten van spouwmuur isolatie per vierkante meter omhoog. Verder moet je rekening houden met man uren. Als er een deel van je huis moeilijk bereikbaar is dan duurt het langer om te isoleren. Misschien moet er daarom een hoogwerker of rolsteiger gebruikt worden. Een andere factor waar je nog rekening mee moet houden zijn de voegen. Als je hele smalle voegen hebt kunnen er maar kleine gaatjes geboord worden en gaat het vullen van de spouw ook langzamer. Als laatst zijn er nog de reiskosten die mee worden gerekend. Echter worden deze kosten vaak doorberekend in de prijs per vierkante meter

 

 

Voordelen van spouwmuur isolatie

Er zijn grote voordelen aan kosten van spouwmuur isolatie zo is er een energiebesparing van 25 tot 40 procent. Dit komt doordat het vochttransport door middel van EPS isolatie parels beter wordt geregeld. Er vind vrijwel altijd vochttransport van binnen naar buiten plaats. Dit komt omdat er in een woning van 20 graden meer vocht in de lucht zit dan buiten waar het vaak een stuk kouder is. EPS isolatie parels laten het vocht direct naar de buitenmuur lopen, zonder dat het vocht aan het isolatiemateriaal blijft hangen. Hierdoor heb je minder of geen last meer van tocht en vochtproblemen. Ook ben je minder geld kwijt aan het verwarmen van het huis aangezien het zijn warmte beter vast houd en sneller op een comfortabele tempratuur is. Verder is een goed geïsoleerd huis ook beter voor het milieu omdat je minder CO2 uitstoot.

Voor meer info : https://www.schuilisolatiezorg.nl/spouwmuurisolatie/