Huizenplan
Image default
Isolatie

Spouwmuur isoleren

Een spouwmuur isoleren van jouw woning is belangrijk, maar hoe weet je hoe een spouwmuur in elkaar zit en hoe kom je erachter dat je een spouwmuur hebt?

 

Wat is een spouwmuur?

Een spouwmuur heeft een isolerende werking. Dat komt doordat een spouwmuur twee evenwijdige muren heeft waartussen isolatiemateriaal geplaatst wordt. Verder wordt er nog een klein stukje open gelaten tussen de buitenmuur en het isolatiemateriaal waar lucht tussen kan. Het open gedeelte tussen de twee muren heet de ‘spouw’, vandaar de naam Spouwmuur.

 

Hoe weet je of je een spouwmuur hebt?

Spouwmuren werden gemaakts sinds 1920, wanneer je op zoek bent of je een spouwmuur hebt kan je het beste eerst kijken naar het jaar dat jouw woning is gemaakt. Een spouwmuur is niet altijd geïsoleerd, helemaal niet wanneer je woning rond 1920 en 1970 gebouwd is. Een spouwmuur isoleren kan je zelf, maar het is belangrijk dat je dit goed doet. Daarom laten veel mensen hun spouwmuur isoleren door een bedrijf dat hier verstand van heeft. Een andere manier om te zoeken naar een spouwmuur is naar het kijken van de bouwplannen van jouw huis, is er een ruimte tussen de binnen en de buitenmuren, dan heb je waarschijnlijk een spouwmuur. Wanneer je geen spouwmuur meer wilt, kan je dit ook laten verwijderen.

Voor meer info : https://www.schuilisolatiezorg.nl/spouwmuurisolatie/

Gerelateerde artikelen

Kosten spouwmuur isolatie

Dak vervangen? Natuurlijk door de specialist!

ISO 14001