Huizenplan
Image default
Meubels

Wat zijn de nieuwe trends op het gebied van meubels?

Meubels kunnen een interieur maken of breken. Ieder jaar zijn er dan ook weer nieuwe trends te ontdekken op woongebied. Je kunt er voor kiezen om deze trends jaarlijks op de voet te volgen en bij te houden en deze in te voegen in het interieur. Het is ook mogelijk dat je de huidige trends combineert met je eigen woonsmaak en je eigen woonstijl. Daarmee wordt een uniek en eigentijds interieur gecreëerd waar je zuiver trots op kunt zijn. Er zijn elk jaar wel nieuwe meubeltrends te ontdekken. Zo ook in 2021. In de loop van het jaar zullen er steeds meer trends bijkomen. Iedereen heeft een eigen ‘woon smaak’, maar over het algemeen zijn er jaarlijks vele soorten meubeltrends die je vaak terug kunt vinden in heel erg veel verschillende huizen. Het belangrijkste van trends is natuurlijk dat het bij je past en dat je het niet zomaar klakkeloos overneemt. Probeer te allen tijde je eigen gevoel en je eigen smaak aan te houden.

De eerste trend: duurzaamheid

In 2021 lijkt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol te spelen. Denk bijvoorbeeld aan het recyclen van materialen van meubels. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een meubel te plaatsen in hun huis wat tijdloos is, waardoor het langer meegaat. Zo hoeven meubels minder vaak vervangen te worden en dat is ook weer beter voor het milieu. Verschillende woonmerken hebben dit opgemerkt en spelen hier uiteraard op in. Een voorbeeld hiervan is een bedrijf gevestigd in ’s Hertogenbosch. Dit bedrijf verkoopt bijzonder en duurzaam keramiek van (on)bekend Nederlands ontwerp talent. Ze hebben een eigen, oude Brabants fabriekje en ze werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, vele vrijwilligers, professionele vormgevers en studenten om zo op een duurzame manier heel veel verschillende meubels te produceren en te verkopen. Zo hopen ze in te spelen op de meubeltrends van 2021. De trend wordt steeds meer zichtbaar dat men let op het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk. Daarmee wordt de aarde op een verantwoorde en duurzame manier doorgegeven aan de volgende generaties.

De tweede meubeltrend: de japandi-woonstijl

De tweede meubeltrend is de japandi-woonstijl. Deze trend is afkomstig uit enerzijds Japan en anderzijds een beetje van Scandinavië. Deze landen liggen heel erg ver van elkaar vandaan, maar ze hebben veel met elkaar gemeen wat betreft meubeltrends. Hierbij kun je denken aan een sobere woonstijl met mooie en verschillende soorten contrasten. Voorbeelden hiervan zijn teddyzachte stoffen (ook op meubels), organische vormen en het gebruik van verschillende soorten neutrale kleuren. Bovendien passen tegels helemaal in de Japandi-stijl. Tegels worden namelijk heel erg veel gebruikt binnen de japandi-stijl. De tegels hebben gladde oppervlakten en daardoor hebben ze iets cleans. Dit zorgt voor veel mensen voor een opgeruimd gevoel als zij in hun huis zijn.

Een wereldreis in je eigen huis? Ja, dat kan!

Een nieuwe meubeltrend in 2021 is bovendien dat mensen op wereldreis gaan in hun eigen huis. Als er namelijk meubels en verschillende soorten accessoires vanuit Afrika tot Zweden worden gecombineerd, wordt er een speciaal en bijzonder gevoel gecreëerd in het huis. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van heel erg veel verschillende soorten kleuren (meubels). Tegelijkertijd worden er aardetinten toegevoegd voor een mooi en gebalanceerd geheel. Diepe tinten zoals indigoblauw of chocoladebruin zorgen voor een geborgen gevoel, en geven een contrast en balans aan de vele soorten andere kleuren.