Huizenplan
Image default
Vloeren

Wat is een PVC vloer?

Wat is een PVC vloer nou eigenlijk? En wat zijn de voordelen van een PVC vloer? Waarom kiezen mensen ervoor? Dit gaan wij je allemaal uitleggen. PVC staat voor polyvinylchloride. Een PVC vloer is gemaakt van verschillende lagen kunststof. Dit dient voor extra goede bescherming omdat het uit meerdere lagen bestaat. Een PVC vloer is kenmerkend voor zijn houten uitstraling. Het lijkt namelijk erg veel op een normale echte houten vloer!

 

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer en waarom kiezen mensen hiervoor? Dat is vrij makkelijk uit te leggen. Een van de grote voordelen van een PVC vloer is dat het zeer onderhoudsvriendelijk is. Doordat de grond van PVC materiaal is gemaakt valt de vloer makkelijk te dweilen wanneer er iets plakkerigs op de vloer is gevallen of de vloer gewoon erg vies is. Als je een stoffen vloer hebt blijven er meestal vlekken achter als er iets vloeibaars op de grond is gevallen. Dit ziet er eigenlijk nooit zo netjes uit. Dit is dus een goede reden om een PVC vloer aan te schaffen. Hygiëne is ook belangrijk! Deze vloeren hebben ook de kracht om zich aan te passen aan kamertemperatuur. Het houd dus je voeten lekker warm! Geen vieze schoenen nodig om je voeten warm te houden dus!

 

Meerdere lagen

Omdat de vloer uit meerdere lagen bestaat, word de warmte goed verspreid en geleid. De lagen zijn van minimale dikte zodat dit ook heel goed en handig is voor vloerverwarming. Een PVC vloer kan erg goed tegen vocht. Omdat echt natuur hout iets minder goed kan tegen vocht is PVC een goed alternatief. Je zult nog steeds de looks en het design hebben van  een originele houten vloer maar het materiaal is anders. Veel oude huizen met een oude vloer hebben vaak last van geluid tijdens het lopen door het huis. PVC vloeren zijn geluiddempend! Dit is ook erg voordelig voor je buren!

Voor meer info : https://www.vloerenroermond.nl/assortiment/pvc-vloer/