Huizenplan
Image default
Tuin en buitenleven

Handige tips voor een onderhoudsvrije tuin

Sommige mensen vinden het geweldig om regelmatig bezig te zijn in hun tuin. Onkruid wieden, de heg snoeien en het gras maaien, voor de een is het geweldig, de ander vindt er niets aan. Voor hen die hier geen zin in hebben, hebben wij een aantal handige tips. Wij hebben namelijk een aantal dingen onder elkaar gezet die bijdragen aan een onderhoudsvrije tuin.   

Kies voor grind

Als je op zoek bent naar een bodembedekking waar je weinig omkijken naar hebt, is grind een hele goede optie. Het aanleggen kost even wat tijd en moeite, maar als het er eenmaal ligt hoef je vrijwel niets te doen. Bij bijvoorbeeld gras is dit wel anders, ten eerste zul je ervoor moeten zorgen dat het gras er mooi en gezond uitziet en daarnaast moet het regelmatig gemaaid worden. Ook tegels of stenen vergen vaak nog een hoop onderhoud. Veel mensen hebben bijvoorbeeld last van onkruid tussen hun stenen. Vandaar dat grind een goede optie is als je geen zin hebt in onderhoud. 

De juiste planten in je tuin

Een ander belangrijk onderdeel van een onderhoudsvrije tuin is het kiezen van de planten. Sommige planten hebben namelijk erg veel onderhoud nodig terwijl andere planten geen onderhoud nodig hebben. Per plant kan dit behoorlijk verschillen, het is dan ook goed om advies te vragen aan iemand in het tuincentrum of aan een hovenier. Zij zullen je hierin goed kunnen adviseren. 

Houd ruimte tussen je planten

Een ander belangrijk punt wat veel mensen vergeten is dat zij planten te dicht op elkaar zetten. Hierdoor wordt je tuin erg onoverzichtelijk en gaan er vaak allerlei dingen tussendoor groeien die je eigenlijk niet wilt hebben. Zet in je tuin de planten daarom overzichtelijk neer en zorg voor genoeg ruimte. Dit zal ervoor zorgen dat er een stuk minder onderhoud nodig is.