Huizenplan
Image default
Tuin en buitenleven

Je huis verlicht

Buitenverlichting heeft vele functies. Allereerst is dit soort verlichting decoratief; het licht de mooiste plekken in je tuin op en geeft sfeer aan je tuin. Een tweede, belangrijke functie van buitenverlichting is het zichtbaar maken van paden, opritten e.d. Er kunnen plaatsen in de omgeving van je huis zijn die erg donker zijn ’s avonds en dus gevaarlijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een smal pad naar de schuur. Een andere reden om de omgeving van je huis te verlichten is veiligheid. Door bepaalde plekken in het licht te zetten schrik je ongewenste bezoekers af. Deze laatste reden wordt steeds vaker gehoord, helaas.

Vormen van verlichting

Bovengenoemde vormen van buitenverlichting hebben allemaal een eigen manier van verlichting. Zo zal decoratieve tuinverlichting bestaan uit zacht licht die sfeer geeft. Hebben we het over praktische verlichting van donkere gebieden rondom ons huis dan zie je helder licht met een klein bereik. Doel is tenslotte dat te verlichten wat je wilt zien. De laatste reden, de veiligheid, vraagt om een andere manier van verlichten. In dat geval wil je een grote, brede bundel verlichting die de omgeving scherp verlicht en een groot gebied zichtbaar maakt. Dit is een afschrikmiddel dat menig ongewenst bezoek zal doen besluiten jouw huis over te slaan.

Huisnummer verlichting

Huisnummer verlichting valt onder decoratief, maar ook onder het zichtbaar maken van een bepaalde plek. Zeker als je huis wat verder van de openbare weg ligt verwijderd is huisnummer verlichting een decoratieve manier om te laten zien waar jouw huis zich bevindt. Het is dus voor het verduidelijken, maar heeft zeker ook decoratieve waarde. Er zijn mooie verlichtingsmogelijkheden te koop die jouw huisnummer in de spotlight zetten. Maar ook in verschillende vormen, zowel op elektriciteit als op batterijen of solar met led verlichting. Laatstgenoemde is de meest milieuvriendelijke vorm van huisnummer verlichting.

Voor meer info : https://www.batterijlicht.nl/

Gerelateerde artikelen

Een uitgebreid assortiment bij Kunstgras Apeldoorn

Verzorg uw tuin. Op zoek naar langdurig mooi resultaat in uw tuin? Koop Graszaad Online

3 Tips voor een mooie wintertuin