Huizenplan
Image default
Tuin en buitenleven

Tips voor het grillen van uw stenen barbecue voor een perfecte gegrilde maaltijd

Er is iets speciaals aan de smaak van gegrild voedsel. Het is alsof je het vuur kunt proeven, en de rook die het afgeeft. Die houtskoolgeur en rooksmaak is onvergetelijk. Het effect van een stenen barbecue voor die perfecte gegrilde maaltijd is weer eens wat anders. Het gaat niet alleen om de smaak, maar ook om hoe je stenen BBQ eruit ziet als je klaar bent met grillen. Er zijn zoveel voordelen aan een stenen barbecue: Hij gaat langer mee dan een stenen barbecue, hij barst niet in de winter, je kunt elk soort hout of kolen gebruiken en hij staat ook nog eens prachtig in je tuin! Lees verder voor enkele tips om je nieuwe stenen barbecue te grillen…

 

 

Controleer de hitte van je stenen BBQ voordat je begint te grillen

De vuistregel is: als u uw hand minder dan 2 seconden boven het rooster kunt houden, is het rooster te heet! U kunt de hitte van uw stenen BBQ controleren met een grillthermometer, of u kunt uw hand 6 centimeter boven de grill houden. Als u uw hand daar maar 2 seconden kunt houden, is het te heet. Als u het 4-5 seconden kunt vasthouden, is het precies goed. Als u het helemaal niet kunt vasthouden, is het te koud en moet u wachten tot het warm wordt.

 

Marineren is een must

Als je vlees grilt, vooral rundvlees, geeft marineren veel smaak en een mooie malse textuur aan het vlees. Marineren gedurende minstens een paar uur wordt aangeraden voor de meest smaakvolle resultaten, en 24 uur marineren is zelfs nog beter. Je kunt vlees marineren in elk soort vloeistof, maar een marinade is een combinatie van vloeistof en kruiden die echt veel smaak toevoegt. Er zijn talloze verschillende marinades die je kunt gebruiken, maar de meest klassieke is een eenvoudige combinatie van olie, azijn en verse kruiden.

 

Vergeet de groenten niet!

Groenten, vooral pompoen, aardappelen, uien en paprika’s zijn snel gaar, en perfect voor de grill. U kunt de pompoen en aardappelen in een foliezakje bewaren om ervoor te zorgen dat ze niet te heet worden. Je kunt ze ook in de oven bakken terwijl je het vlees grilt. Groenten die een tijdje nodig hebben om gaar te worden kunnen beter op een gewone grill. Probeer tomaten, aubergine en maïs.

 

Vermijd vet voedsel bij het grillen op een stenen BBQ

Vetten van het voedsel kunnen op uw rooster druipen, waardoor het gaat roesten en zwart wordt. Vette stukken vlees kunnen ook opvlammingen veroorzaken, waardoor uw eten kan verbranden. Als uw vlees toch aanbrandt, gebruik dan een hittebestendige grillborstel om het aangebrande voedsel te verwijderen en te voorkomen dat u zichzelf verbrandt. Als algemene regel geldt dat u alles met een hoog vetgehalte moet vermijden: worsten, hamburgers, spek, vette vis (bijv. zalm) en ander vet vlees.

 

Andere tips voor grillen op een stenen BBQ

– Als u een gasgrill heeft, kunt u een laag stenen op de bodem van de grill leggen om een mooi effect te geven, en wat extra smaak aan het eten toe te voegen. – De stenen zullen heet worden, dus je moet voorzichtig zijn met het draaien van het eten. – Als u grilt op een houtskoolgrill, kunt u de stenen aan de kant leggen waar de kolen liggen, zodat ze opgewarmd worden terwijl het eten aan de andere kant ligt. Als het tijd is om het eten te draaien, verplaatst u de stenen gewoon naar de andere kant, en het eten zal lekker heet zijn. – Als de grill is opgewarmd, kunt u de stenen in de grill leggen. Ze worden lekker heet, en u kunt uw eten rechtstreeks op de steen leggen. Dit geeft het eten een nog mooiere smaak, en een geweldige rooksmaak. Bovendien ziet je eten er echt cool uit op een stenen BBQ.

 

Samenvatting

Grillen op een stenen BBQ is leuk, lekker, en laat je tuin BBQ er geweldig uitzien. Koken op een stenen BBQ vergt iets meer aandacht dan grillen op een gewone BBQ, maar de extra inspanning is de moeite waard. Zorg ervoor dat u de hitte van uw stenen BBQ controleert voordat u begint met grillen, en vergeet niet uw vlees te marineren voor extra smaak. Vermijd tot slot vet voedsel bij het grillen op een stenen BBQ om flare-ups te voorkomen en te voorkomen dat uw eten aanbrandt.

https://www.leefinjetuin.nl/blogs/slim-bestraten