Huizenplan
Image default
Verbouwen

Zonnepanelen, de voor en nadelen

Voordelen en nadelen van zonnepanelen 

Steeds meer mensen schaffen zonnepanelen aan. De meest gekozen reden om over te stappen naar volledige zonne-energie is geld besparen. Het is algemeen bekend dat zonnepanelen een positieve impact hebben op het milieu en dat zonnepanelen veel voordelen hebben. Waar je niet veel over hoort is de eventuele nadelen van zonnepanelen. Deze blog gaat daarom naast de voordelen ook de nadelen weergeven.

Voordelen van zonnepanelen 

De voordelen van zonnepanelen zijn in te delen in 3 onderdelen: voordelen voor woning,financiële voordelen en duurzame voordelen. 

 

Voordelen voor uw woning 

Wist u dat uw woning meer waard wordt door de zonnepanelen? Ja, echt uw woning wordt minimaal €5000.- meer waard bij een kleine installatie en bij een grotere installatie kan dit bedrag alleen maar toenemen. 

 

De reden waarom uw woning meer waard wordt, heeft onder andere te maken dat u waarde aan uw woning toevoegt, maar ook voor het verbeteren van het energielabel en natuurlijk ook de maandelijkse energiekosten worden drastisch lager.

 

 

Financiële voordelen: 

  • Besparen op energiekosten 

  • Terugleververgoeding 

  • Een gemiddelde terugverdientijd van 5 tot 7 jaar 

  • Op zonnepanelen zit een hoger rendement dan de huidige rente op uw spaarrekening 

  • De btw voor zonnepanelen is volledig terug te vragen dat bespaart u al gauw 21%! 

  • Met zonnepanelen bent u een stuk minder afhankelijk van energie prijzen, wat heel erg handig is met de stijgende energieprijzen. 

Duurzame voordelen 

De aanschaf van zonnepanelen heeft ook duurzame voordelen. 

Met zonne-energie wekt u namelijk uw eigen groene energie op en helpt u dus ook bij aan een beter en gezonder milieu. Uw huishouden stoot nu ook minder CO2 gassen uit en dat is veel beter voor het behoudt van onze ozonlaag, en uw directe omgeving. Als laatste zijn de meeste zonnepanelen anno 2019 volledig recyclebaar en daardoor kunnen ook uw oude zonnepanelen op een milieu vriendelijke manier hergebruikt worden. 

 

Nadelen zonne-energie 

Ieder voordeel heeft zijn nadeel en dat is ook het geval bij zonnepanelen 

De nadelen van zonnepanelen zijn vooral van toepassing op de aanschaf prijs. 

Er is geen particuliere subsidie mogelijk en het materiaal en de montage is niet goedkoop. 

Ook is er afhankelijk van de ligging onderhoud nodig aan de zonnepanelen en dit kan ook een boel geld kosten. 

 

Conclusie 

Er zijn meer voordelen dan nadelen bij de aanschaf van zonnepanelen, en over een langere tijd zult u alleen maar voordeliger uit zijn met zonnepanelen. Wilt u graag zonnepanelen aanschaffen maar heeft u niet het financiële vermogen hiervoor? Geen zorgen, veel aanbieders van zonnepanelen geven u de mogelijkheid om een zogenaamde stimuleringslening duurzaam thuis af te sluiten. Zo kunt u tegen een voordelig rente tarief toch de zonnepanelen aanschaffen. Ook kunt u kijken naar de subsidies voor zonnepanelen in Limburg 

https://www.sunleaves.nl/