Huizenplan
Image default
Wijn

Rode wijnglazen & witte wijnglazen waarom is er een verschil?

Iedereen weet dat er een verschil zit tussen wijnglazen. Alleen de meeste hebben geen flauw idee wat nu het verschil is tussen rode wijnglazen en witte wijnglazen. Misschien nog veel belangrijker: Waarom is er eigenlijk verschil? Je zou zeggen wijn is toch wijn en je hoeft daar geen verschil in te maken. Toch blijkt het in de praktijk allemaal niet zo eenvoudig te zijn. Het verschil tussen witte en rode wijn is groot en dit proef je al direct vanaf de eerste slok. Er zijn zelfs liefhebbers van witte wijn die rode wijn totaal niet lekker vinden. Het verschil zit hem in de druif die gebruikt wordt. In witte druiven zitten veel minder aroma’s, dan in blauwe druiven. Van de blauw druiven wordt uiteindelijk rode wijn gemaakt.

Rode wijnglazen zijn nodig voor de complexe aroma’s in wijn.

In rode wijn zit veel meer aroma en ontwikkeling, dan in witte wijn. Als je kelk veel te smal is voor rode wijn, dan loop je al snel tegen het probleem aan dat de aroma’s je neus niet goed bereiken. Om de echte smaak van de wijn te proeven is het verstandig om deze aroma’s een kans te geven. Je proeft zo de verschillende aroma’s en complexe smaken die erin verwerkt zijn. Om de aroma’s vrij te maken dient de wijn gewalst te worden. Het walsen van de wijn neemt ruimte in beslag. De Rode Wijnglazen Shop heeft hiervoor een speciaal glas dat hiervoor ontwikkeld is. De twirl in het glas beweegt mee tijdens het walsen. Je hebt zo alle ruimte om de aroma’s te laten ontsnappen.

Waarom kan je geen rode wijnglazen voor witte wijn gebruiken?

Je hebt al begrepen dat je voor rode wijn echt rode wijnglazen nodig hebt. Maar waarom kan je niet gewoon de witte wijn erin schenken? We hadden al uitgelegd dat witte wijn minder complex is. De aroma’s zijn minder sterk en als je de wijn in een grote kelk giet, dan gaat het direct mis. De aroma’s vervliegen en al snel smaakt je wijn echt helemaal nergens meer naar. Zonde van de wijn! Koop daarom altijd aparte rode wijnglazen en aparte witte wijnglazen. Ideaal voor de echte liefhebber!

Voor meer info : http://www.rode-wijnglazenshop.nl