Huizenplan
Image default
Woning huren

Last van vochtproblemen? Doe de check!

Steeds weer die vochtplekken op de muur. Condens op de ramen. En een muffe lucht. Waarschijnlijk heb je permanent vocht in huis en dat zorgt voor problemen. Op de website van Schrijver Systeem is een checklist opgenomen en kun je controleren of jouw woning geteisterd wordt door vochtproblemen.

Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van vocht in huis

Vochtproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben en vergen elk een eigen aanpak. Hieronder worden de 3 meestvoorkomende soorten vochtproblemen en oplossingen besproken.

1. Optrekkend vocht

Optrekkend vocht is een continu proces waarbij grondwater of andersoortig vocht de fundering en muren intrekt. Meestal treedt dit op bij oude woningen en gebouwen. Het is een hardnekkig vochtprobleem dat niet vanzelf over gaat. De fundering zal moeten worden hersteld in combinatie met vochtbestrijding als Schrijver Systeem.

2. Doorslaand vocht

Doorslaand vocht ontstaat wanneer regenwater van buiten de woning binnendringt. Als muren niet meer goed functioneren om het vocht af te voeren, blijft het vocht in de buiten- en binnenmuur opgehoopt. Ook hiervoor geldt dat de oorzaak moet worden aangepakt. Muren moeten worden gerepareerd in combinatie met vochtbestrijding als Schrijver Systeem.

3. Condensatievocht

Condensatie vocht herken je vooral aan condens op de ramen. Ook voelt de woning vaak klam aan. Condensatie vocht trekt ook snel in de stoffering van meubels en kleding die in de kledingkast hangt waardoor kleding muf gaat ruiken. Ventileren is de oplossing. Het Schrijver Systeem zorgt voor een permanente luchtstroom waardoor condensatievocht tot het verleden behoort.

Wil je weten of jouw woning te vochtig is? Doe de check!

Op de website van Schrijver Systeem staat een checklist om te zelf te kunnen beoordelen of er teveel vocht in huis is. Aan de hand van 10 punten weet je of de woning in aanmerking komt voor het Schrijver Systeem®.

Schrijver Systeem voor permanente vochtbestrijding

Vertoont jouw woning signalen van teveel vocht in huis? Het Schrijver Systeem® is een slimme oplossing voor bestrijding van vocht in huis, een bedrijfspand of welk ander gebouw dan ook. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen voer je overtollig vocht voor altijd af. De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken definitief af met vochtproblemen in huis en neem contact op met Schrijver Systeem®.

 

Voor meer info : https://schrijversysteem.nl/vochtproblemen/