Huizenplan
Image default
Woningen

Het beste brandhout koop je bij Nordicwoods.nl

Het is weer de koudere tijd van het jaar en je wilt zorgen dat je warm blijft. Een gewoonte natuurlijk, maar het kan soms lastig zijn om daarvoor te zorgen. Een goede isolatie is cruciaal voor in huis en kan al heel wat kou voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede oorsprong van warmte in huis hebt. Dit kan bijvoorbeeld een radiator of een kachel zijn. Kies je voor kachel, dan is het belangrijk dat je er genoeg brandhout voor hebt. Gelukkig koop je dit snel en gemakkelijk bij Nordicwoods. Dit zijn echte specialisten op het gebied van brandhout met een ruim assortiment waarmee jij de winter doorkomt.

Wat heb je nodig?

Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat iedere kachel of open haard een goede bron van hout moet hebben. Tegenwoordig zijn deze verkrijgbaar in verschillende vormen of maten. Zo hoef je niet afhankelijk te zijn van stukken hout die rechtstreeks van de boom lijken te komen. Ook kun je kiezen voor kleinere houtpellets. Dit zijn kleinere brokjes hout omgeven door ander brandbaar materiaal, waardoor ze in iedere kachel passen. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor houtbriketten. Deze ietwat grotere stukken hout zijn erg dens en bevatten ontzettend weinig vocht. Hierdoor hebben ze een erg hoog rendement en weet je dus zeker dat ze voor goede warmte zorgen!

Beschik over de juiste accessoires

Naast het feit dat je hout nodig hebt om een kachel of open haard te kunnen stoken, is het cruciaal om een aantal tools te hebben waarmee je het gebruik van een kachel makkelijker maakt. Denk hierbij aan een ventilator die gemakkelijk de warmte kan verdelen. Of aan een houtklover waarmee je grotere brokken hout zonder enige moeite kunt reduceren tot kleine stronkjes die makkelijker vlam vatten. Heb je nog hout over? Zorg er dan voor dat je een houtkorf hebt waar je dit in kunt stoppen!

Ook makkelijk te bewaren

Heb je teveel hout ingekocht en heb je het niet kunnen opmaken? Geen probleem! Het brandhout van Nordicwoods is gemakkelijk op te slaan en past vrijwel overal in ieder huis. De eerder genoemde briketten en stukken hout kun je stapelen of in een houtkorf bewaren, zodat ze nog langer goed blijven. Pellets kun je weer terug in de zak stoppen en deze vervolgens dichtmaken, zo blijven deze ook langer in gebruik. Bewaar alles echter wel op een droge plek, omdat het indruppelen van vocht ervoor kan zorgen dat het rendement van iedere houtsoort drastisch omlaag gaat.