Huizenplan
Image default
Zakelijk

Waarom is een houten schuurwoning zo populair?

De laatste jaren zijn houten schuurwoningen enorm populair geworden. Veel mensen maken de overgang van een bakstenen huis naar een schuurwoning wanneer ze klaar zijn om te verhuizen. Maar wat is de reden dat deze woningen zo in trek zijn?

De voornaamste reden voor de stijgende populariteit van schuurwoningen, is door de soort materialen die gebruikt worden. Dit zijn voor het grootste gedeelte duurzame en natuurlijke materialen, zoals hout, hennep en glas. Deze worden vormgegeven in een grote ‘schuur’, die dient als woning. Maar natuurlijk zijn er ook vele andere voordelen verbonden aan het laten bouwen van een schuurwoning.

De voordelen van een houten schuurwoning

Wanneer je een huis of appartement huurt of koopt, ben je enorm afhankelijk van de locatie. De woning kan helemaal jouw smaak zijn, maar de buurt kan vreselijk zijn. Dit kan ook omgekeerd zo zijn: je bent helemaal weg van de buurt maar het huis? Daar wil je liever niet dood gevonden worden.

Zelf een huis, of in dit geval een grote schuurwoning, laten bouwen, geeft je heel veel vrijheid en eindeloze mogelijkheden. Heb jij je droomlocatie gevonden? Met de juiste vergunningen staat er binnen no-time een houten schuurwoning, volledig naar jouw smaak ingericht en vormgegeven!

Naast de locatie en eigen invulling, zijn deze woningen tijdloos en zullen ze nooit uit stijl geraken. 

Vormen en materialen

Waar worden houten schuurwoningen van gemaakt? Het antwoord is redelijk voor de hand liggend: voornamelijk hout in combinatie met glas. Dit zijn natuurlijke materialen die op allerlei manieren vormgegeven kunnen worden. Wil jij een zadeldak op je huis? Dat kan. Geef jij de voorkeur aan een plat dak om een modernere uitstraling aan jouw woning te geven? Ook dat is zeker mogelijk

Het doel van het bouwen van een schuurwoning, is dat deze aansluit op de omgeving en er perfect inpast. Daarom zullen veel houten schuurwoningen een beetje dezelfde uitstraling hebben als een boerderijschuur. Dit geeft de huizen charme en maakt ze zo populair.

De zoektocht naar een geschikt huis kan lastig zijn. Kan je maar geen woning vinden die bij jou past? Misschien is een houten schuurwoning dé oplossing!