Huizenplan
Image default
Architectuur

Meer over specifieke woningen

Je hebt erg veel verschillende soorten woningen. Hierbij kun je denken aan vrijstaande woningen, maar ook appartementen. Wanneer je wilt gaan verhuizen doe je natuurlijk goed onderzoek naar de mogelijkheden in verschillende woningen. Zo kun je er voor kiezen om groter te gaan wonen wanneer je bijvoorbeeld gezinsuitbreiding krijgt, maar kun je ook kleiner gaan wonen wanneer je ouder wordt of zorg nodig hebt. Hieronder lees je meer over een levensloopbestendige woning en een zorgwoning! 

Waarom is het hebben van een specifieke woning belangrijk 

Een woning is erg belangrijk. Hier kom je goed tot rust en je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je je echt thuis voelt. Het is dus ook niet geheel onlogisch dat het belangrijk is dat woningen precies op jou aansluiten. Hierbij voldoet de woning compleet aan jouw wensen en behoeften. In een levensloopbestendige woning heb je dit bijvoorbeeld. Hierbij is de woning precies ingericht voor jou, maar is hij ook nog eens voorzien van de nodige voorbereidingen voor als je het op een latere leeftijd nodig hebt.  

Wat is een levensloopbestendige woning? 

Wanneer je het hebt over een levensloopbestendige woning, heb je het over een woning die gemaakt is voor het leven. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat wanneer je ouder wordt, je benen het minder goed gaan doen. Hierbij wordt het traplopen bijvoorbeeld lastiger. Je wilt voorkomen dat je dan dus niet meer naar bijvoorbeeld je slaapkamer kunt die op een bovenverdieping is. Om te voorkomen dat je deze mogelijke klachten krijgt, kun je kiezen voor de levensloopbestendige woning.  

De zorgwoning 

Ook heb je de zorgwoning. Hierbij kun je er voor kiezen om in een bestaande woning te gaan, maar je kunt ook een zorgwoning bouwen. Op het moment dat je de keuze maakt om een zorgwoning te bouwen heb je meerdere voordelen. Hierbij wordt de woning namelijk zo ingericht en gebouwd als hoe jij dat wilt en wat handig is. Daarnaast is er zorgverlening in de buurt. Dit maakt dat bijvoorbeeld ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen, maar dat de nodige zorg in de buurt is. Zo heb je niet alleen de zorgwoning, maar heb je ook de seniorenwoning of de zorgappartementen.  

https://wolfsarchitecten.nl/levensloopbestendige-woning/