Huizenplan
Image default
Architectuur

Thuiswerken werkt beter in een tuinkantoor

Sinds er volop thuis gewerkt wordt, ontdekken steeds meer mensen dat hun huis daar eigenlijk niet goed geschikt voor is. Er is geen aparte kamer om een kantoor in te richten of je wordt constant gestoord door je kinderen of andere huisgenoten. Verhuizen naar een groter huis zou dan een optie kunnen zijn, maar in een oververhitte woningmarkt is dat niet gemakkelijk. Ook verbouwen is niet altijd de oplossing: aannemers zitten al vol met werk en je moet lang wachten voor je aan de beurt bent. Het kan eenvoudiger. Als je een tuin hebt, plaats je daar een tuinkantoor.

 

Wat is een tuinkantoor?

Een tuinkantoor is eigenlijk een soort extra kamer maar dan buiten in de tuin. Het is een klein gebouwtje dat in je achtertuin geplaatst kan worden. Het wordt in de werkplaats gemaakt en in elkaar gezet en vervolgens in zijn geheel in je tuin neergezet. In de ruimte is plek voor een bureau, waar je ongestoord kunt werken. Het kantoor is geïsoleerd volgens de laatste normen, zodat je er ook in de winter warm kunt zitten. Door de grote ramen hou je contact met de omgeving.

 

Voordelen van een tuinkantoor

Een kantoor in de tuin combineert de voordelen van thuiswerken met de voordelen van werken op een plek buitenshuis. Je hebt geen reistijd, de voorzieningen van thuis zijn altijd dichtbij maar je kunt toch ongestoord werken in een eigen ruimte. Je hebt geen last van spelende kinderen of een partner die ook thuiswerkt en de hele dag zit te bellen. Als je kiest voor een tuinkantoor, hoef je niet op zoek naar een grotere woning en ook zit je niet maanden in de rommel vanwege een ingrijpende verbouwing. Het enige wat je nodig hebt, is wat ruimte in de tuin. Door de compacte afmetingen en de efficiënte indeling past het kantoor echter al snel.

 

Een multifunctionele ruimte

Tuinkantoren zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. De meest eenvoudige vorm is alleen voorzien van een bureau waar je rustig kunt werken. De ruimte is echter uit te breiden met een uitklapbed, zodat je kantoor ook als logeerkamer dienst kan doen. Heb je wat meer buitenruimte over en gun je je gasten net wat meer luxe, dan kun je kiezen voor een iets groter model buitenkantoor. Dit model is voorzien van sanitair. Hiermee wordt je buitenwerkplek ook meteen een volwaardig gastenverblijf.

 

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen buitenzonwering en binnenzonwering?

Het interieurontwerp in Nijmegen laten maken door een expert

Tips voor de keuze van een architect