Huizenplan
Image default
Architectuur

Wat is het verschil tussen buitenzonwering en binnenzonwering?

Wilt u niet langer gehinderd worden door licht dat binnenvalt als u aan het werk bent? Of wilt u het zonlicht buiten houden, zodat het niet teveel opwarmt in uw huis? U kunt dan kiezen voor zonwering. Bent u op zoek naar een goede zonwering in Ede? Dan heeft u allereerst de keuze te maken tussen buitenzon-, en binnenzonwering. Wat zijn precies de verschillen? We leggen het aan u uit in dit blog.

 

Zonwering in Ede

Zonwering zorgt ervoor dat u de zon buiten houdt, ook de warmte heeft geen kans om binnen te komen. Er ontstaat heel veel warmte in uw huis, als de zon de hele dag op uw raam schijnt. Het is niet gemakkelijk om deze warmte weer kwijt te raken. Wilt u zonwering aanschaffen? Dan bent u verzekerd van een beter klimaat in uw huis, wat zorgt voor meer woongemak.

 

De decoratieve waarde van zonwering

Niet alleen is zonwering praktisch, het heeft ook een decoratieve waarde. Als u op zoek bent naar zonwering in Ede, is het belangrijk dat u een zonwering kiest die bij uw interieurstijl past. Heeft u een modern huis? Dan zal de keuze voor een moderne zonwering (bijvoorbeeld screens) logisch zijn. Heeft u een oude gevel? Dan zijn markiezen een logische keuze.

 

Het verschil tussen buiten-, en binnenzonwering

Eigenlijk is het verschil tussen buitenzonwering en binnenzonwering heel logisch. Buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van uw raam geplaatst en binnenzonwering aan de binnenkant. Buitenzonwering kan ook zorgen voor geluidsisolatie en inbraakwerend zijn. Als u zonwering in Ede in wilt zetten om de warmte buiten te houden, dan kunt u het beste kiezen voor buitenzonwering. Het effect is namelijk veel sterker bij buitenzonwering. Als u zonwering in wilt zetten als decoratief middel, dan is binnenzonwering een betere keuze.

 

Buitenzonwering kan bijvoorbeeld een knikarmscherm zijn of markiezen, maar ook rolluiken, uitvalschermen en screens behoren tot buitenzonwering. Binnenzonwering zijn lamellen, shutters, vitrage, rolgordijnen, jaloezieën en vouwgordijnen. Ook normale gordijnen kunnen tot binnenzonwering benoemd worden. Afhankelijk van wat uw specifieke doel is, kunt u de keuze maken uit binnenzonwering of buitenzonwering.