Huizenplan
Image default
Bouwen en verbouwen

Aanschaf zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen is een ideale manier om het milieu te sparen en te besparen op uw energierekening. Het is een investering waar u veel profijt van zult hebben. Voordat u zonnepanelen aanschaft wilt u zich er graag in verdiepen, zodat u weet wat in uw situatie de beste oplossing is. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen en bij Kewodak geven we u hier graag uitgebreid informatie over.

Hoe werkt het?

Al schijnt in Nederland niet vaak de zon, toch kunnen zonnepanelen altijd voldoende zonlicht opvangen om energie op te wekken. Het kleinste zonnestraaltje zorgt ervoor dat er uit de bovenkant van de panelen elektronen losgemaakt worden. Er ontstaat een spanningsverschil tussen de bovenkant en de onderkant van het paneel. Doordat deze twee op elkaar aangesloten zijn ontstaat er lopende stroom. Om genoeg stroom op te kunnen wekken voor een huishouden, worden er meerdere zonnecellen in een serie aan elkaar gekoppeld. Daarbij is er een omvormer nodig, die de spanning omzet in een wisselstroom van 230 V. 

Zonnepanelen plat dak

Bij Kewodak zijn we gespecialiseerd in alles wat met platte daken te maken heeft. Zonnepanelen plaatsen op een plat dak vergt wat extra kennis en aandacht. Zonnepanelen geven het meeste rendement als ze worden geplaatst in een  hoek van 35 – 40 graden. Daarbij dient rekening gehouden te worden met de afstand tussen de panelen, zodat de schaduw van het ene paneel niet over het paneel ernaast valt.  Uw specialist gaat met u in overleg over de beste plaatsing van de zonnepanelen en houdt hierbij rekening met alle factoren. 

Onderhoud

Om te zorgen dat uw zonnepanelen optimaal rendement behalen, is goed onderhoud van groot belang. U kunt hiervoor zelf een aantal dingen doen en u kunt natuurlijk altijd een solarspecialist inschakelen. Kijk op www.solardak.nl voor meer informatie over zonnepanelen en onderhoud zonnepanelen.

Voor meer info : http://www.kewodak.nl/

Gerelateerde artikelen

Steigerdeals.nl voor de perfecte huizen plan

Elektrische boiler, Laag geprijsd, Snelle levering

Geef uw sanitair een upgrade