Huizenplan
Image default
Bouwmaterialen

Huis flippen?

Het verbouwen van oude huizen is helemaal het ding om te doen nu. Mensen kopen oude wrakken die je eigenlijk geen huizen meer kan noemen en vervolgens knappen ze dat huis op en verkopen hey weer in de hoop er wat geld uit te halen. In Amerika hebben ze hier een nieuwe term voor bedacht, namelijk ‘houseflip’. Dat omdat ze het huis eigenlijk helemaal ondersteboven halen en het weer ombouwen. Een echte flip dus. Op het televisieprogramma TLC kan je hier vele shows over bekijken.

De meeste mensen die aan deze ‘flips’ beginnen zijn amateurs. Vaak zie je ook dat ze zonder goede beveiliging te werk gaan met het slopen van een huis. Ze slaan bijvoorbeeld ramen in met mokers zonder een veiligheidsbril op te doen. Om dat ze zien als een professionele bouwvakker is pijnlijk lijkt me. Vaak doen ze dingen ook gewoon helemaal verkeerd. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld geen balkdragers tijdens het renoveren van die ‘oh zo mooie’ oude balken. Het is inderdaad mooi om die balken te herintroduceren in het huis, maar doe het dan alstublieft veilig.

De huizen zien er uiteindelijk altijd wel mooi uit. Maar dat is nadat ze hulp hebben ingeschakeld van mensen die wel weten wat ze doen en bijvoorbeeld Torx schroeven gebruiken om hout te bevestigen en niet simpelweg houtlijm op een muur smeren en daar een houten plaat aan vast maken. Houtlijm is stap 1, maar het is ook vrij handig om die platen echt oprecht te bevestigen aan de muur met schroeven.

Ik zou zelf ook wel graag ooit een huis renoveren. Dat lijkt me een echte uitdaging, maar ik zou wel ervoor zorgen dat ik de juiste materialen gebruik en niet zomaar wat doe. Een veiligheidsbril is een heel belangrijk element tijdens het verbouwen. En laat me alsjeblieft niet beginnen over het feit dat ze geen helmen dragen..

Voor meer info : https://www.bnvtools.nl/schroeven/woodies-ultimate.html

Gerelateerde artikelen

Een bouwlamp voor op uw terrein

Voor- en nadelen van een rieten dak

Verschillende soorten RVS Schroeven