Huizenplan
Image default
Bouwmaterialen

Tuin verbouwen?

Is jouw tuin alweer klaar voor de zomer? De meeste tuinen hebben het een beetje zwaar in de winter. Veel plantjes gaan dood als gevolg van de kou die ze moeten doorstaan. Het kan ook zijn dat je je tuin gewoon een beetje zat bent, of dat hij wel een oppepper kan gebruiken. Gelukkig zijn er genoeg ideeën en opties zodat jij de tuin van je dromen kunt krijgen. In dit artikel lees je een aantal ideeën voor een leuke tuin. Doe er wat inspiratie uit op. 

Allereerst iets waar iedereen wel eens van heeft gedroomd: een zwembad in de tuin. Veel mensen denken dat dit nooit zou kunnen omdat het veel te veel ruimte in neemt en veel te duur is. Gelukkig valt dit eigenlijk wel mee. Het enige wat even veel geld kost is het plaatsen van het zwembad. Het onderhoud valt daarentegen wel mee. Zolang je een goede zwembad filter hebt, valt het allemaal wel mee. Je zal het zwembad alsnog om de zoveel tijd schoon moeten maken, maar het is echt niet zo veel werk als dat je zou denken.  

Als je een zwembad wel erg veel en erg groot vindt, kan je ook kiezen voor de iets minder intimiderende versie van water in je tuin, een vijver. Een vijver zorgt voor een natuurlijke look en voor gezelligheid. Je kan zelf bepalen hoe groot je de vijver wilt hebben en waar je hem mee vult. Je kan er leuke waterplantjes en lelies inzetten, maar je kan hem ook extra aanvullen met wat vissen en karpers. Ook een vijver is niet zo veel werk zolang je een goede vijverfilter hebt 

Als laatste kan je een leuk tuinhuisje in je tuin zetten. Dit neemt niet zoveel ruimte in als een vijver of een zwembad, en het is een goed alternatief als je niet zo van water houdt.  

Voor meer info : http://www.waterpompshop.nl