Huizenplan
Image default
Dieren

Tips om uw hond gezond en gelukkig te houden

Tips om uw hond gezond en gelukkig te houden

 

Wist u dat honden niet voor niets ’s mans beste vriend zijn? Het is keer op keer onderzocht en bewezen dat het bezitten van een hond talloze gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Van stressvermindering tot een betere cardiovasculaire conditie, de lijst van positieve effecten van hondenbezit op het menselijk welzijn is uitgebreid. Er zijn talloze redenen waarom honden uitstekende huisdieren zijn – ze zijn trouw, liefhebbend en nemen niet te veel ruimte in beslag in uw huis of appartement.

 

Ken de tekenen van ziekte bij honden

Honden kunnen net zo veel ziektes krijgen als mensen, maar het kan moeilijker zijn om het op te merken. Enkele van de meest voorkomende ziektes bij honden zijn hypothyreoïdie, darmwormen en kanker, maar er zijn ook andere symptomen om op te letten. Zo kan een hond artrose krijgen, net zoals wij mensen. De meeste honden zullen bij bepaalde ziektes tekenen van pijn vertonen, maar bij andere misschien niet. Vooral als uw hond ouder is, kan het moeilijker zijn om een gebrek aan eetlust of algehele malaise op te merken als een teken van ziekte. Daarom is het belangrijk om de ziekteverschijnselen bij honden te kennen en ze te kunnen herkennen.

 

Laat uw hond regelmatig bewegen

Honden zijn actieve wezens en zijn gefokt om te rennen en te jagen. Daarom kunnen zowel u als uw hond er baat bij hebben als uw hond regelmatig beweegt. Honden die regelmatig beweging hebben, zullen zich minder snel vervelen en zich misdragen, wat gevaarlijk kan zijn voor zowel uw hond als uw buren! Regelmatige lichaamsbeweging kan ook helpen bij de volgende problemen: – Angst en gedragsproblemen: Honden die regelmatig worden uitgelaten zullen minder snel last hebben van angst- of gedragsproblemen. Dit is goed voor zowel u als uw hond. Hondeneigenaren die last hebben van angst, merken vaak dat het gedrag verergert in een huiselijke omgeving. Honden die regelmatig worden uitgelaten, blaffen of kauwen minder vaak overmatig. – Gewrichtsaandoeningen: Regelmatige lichaamsbeweging kan het risico op gewrichtsaandoeningen bij honden helpen verminderen. – Zwaarlijvigheid: Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om obesitas bij honden te verminderen. Dit kan ook helpen bij andere gezondheidsproblemen zoals diabetes en hartaandoeningen.

 

Geef uw hond een goed uitgebalanceerd dieet

Honden zijn omnivoren, wat betekent dat ze zowel vlees als groenten kunnen eten. Veel commerciële hondenvoeding bevat echter zeer veel koolhydraten, wat slecht is voor de gezondheid van uw hond. Acana hondenvoer echter niet! Een dieet met veel koolhydraten kan leiden tot zwaarlijvigheid, wat in verband wordt gebracht met een aantal ernstige gezondheidsproblemen bij honden en een kortere levensduur. Daarom is het belangrijk om uw hond een uitgebalanceerd dieet te geven. – De eerste stap is het controleren van het etiket op het voer van uw hond. U wilt er zeker van zijn dat het minstens 30% vlees of vis als eerste keuze bevat. Als dat niet het geval is, moet u proberen er een te vinden die dat wel doet. Het is ook belangrijk om de portiegrootte te controleren. Als u bijvoorbeeld een volwassen hond heeft, moet u hem tussen de 2 en 3 kopjes voer per dag geven. Het is ook een goed idee om uw hond een vitamine- en mineralensupplement te geven om eventuele tekorten in de voeding aan te vullen.

 

Kijk uit voor mijten en vlooien.

Mijten en vlooien komen veel voor bij honden, maar ze zijn ook heel gemakkelijk te behandelen. Als u kleine bruine vlekjes op de huid van uw hond ziet of levende vlooien, kan het zijn dat u een mijten- of vlooienplaag hebt. Mijten en vlooien kunnen irritatie en huidinfecties veroorzaken, maar ze kunnen ook ziekten overbrengen, zoals lintworm. Mijten komen veel voor in warmere klimaten, terwijl vlooien vaker in koudere gebieden worden aangetroffen. U moet uw hond regelmatig laten controleren op mijten en vlooien. Het bad nemen is een goed moment om de huid van uw hond te controleren op tekenen van een besmetting. Als u vlekken ziet, moet u zo snel mogelijk met uw hond naar de dierenarts.

 

Laat uw hond chippen en vaccineren

Het microchippen van uw hond is een goedkope en eenvoudige maatregel die u kan helpen om hem terug te vinden als hij ooit vermist raakt. Het inenten van uw hond tegen veel voorkomende ziektes zoals parvovirus en distemper kan helpen voorkomen dat hij ziek wordt. Het is belangrijk om uw hond ten minste één keer te laten vaccineren als hij nog een puppy is, en daarna elk jaar. Vaccins zijn erg belangrijk, maar ze zijn ook erg controversieel. Er zijn veel mensen die beweren dat vaccinatie gevaarlijk is voor zowel honden als mensen. Er zijn mensen die beweren dat vaccinatie onnodig is en meer kwaad dan goed kan doen. Het is echter belangrijk op te merken dat deze mensen in de minderheid zijn.

 

Laat uw hond steriliseren of castreren

Het steriliseren en castreren van honden is een chirurgische ingreep waarbij de voortplantingsorganen van de hond worden verwijderd. Dit kan worden gedaan als uw hond jong is, en wordt vaak gedaan als ze puppy zijn. Het steriliseren en castreren van uw hond kan helpen bij de volgende problemen: – Vechten: Reuen hebben meer kans om te vechten als ze intact worden gelaten. Als ze gesteriliseerd of gecastreerd worden, neemt de kans op vechten aanzienlijk af. Castratie en sterilisatie kunnen ook helpen om de hondenpopulatie in uw buurt onder controle te houden. – Medische problemen: Veel medische problemen bij honden worden veroorzaakt door hun voortplantingsorganen. Als u uw hond laat steriliseren of castreren, heeft hij minder kans op deze problemen.

http://petfooddiscount.nl