Huizenplan
Image default
Hobby en vrije tijd

De grondbeginselen: Bouw je eigen buitenkeuken

De grondbeginselen: Bouw je eigen buitenkeuken

 

Dus u bent de trotse nieuwe eigenaar van een achtertuin, terras of patio en de overkapping maken is al gedaan. Een buitenkeuken is dan de perfecte manier om uw buitenruimte wat persoonlijkheid te geven en tegelijkertijd waarde en functie aan uw huis toe te voegen. In deze blogbijdrage ontdekt u alles wat u moet weten over buitenkeukens, van planning en budgettering tot het kiezen van de juiste materialen en ontwerpelementen.

 

Buitenkeuken basics

Als je van koken en tijd doorbrengen in de keuken houdt, zou je er wel eens naar kunnen verlangen om hetzelfde te doen in de buitenlucht. Een buitenkeuken is een slimme aanvulling op zowat elk huis, en een perfecte manier om uw leefruimte uit te breiden naar uw achtertuin. Als de kosten geen rol spelen, kunt u een buitenkeuken vanaf de grond opbouwen. Maar als je een krap budget hebt, kun je beginnen met alleen een grill en zo verder werken. Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat uw buitenkeuken veilig is. Voordat je de buitenkeuken gaat maken, moet je weten dat buitenkeukens goed geventileerd moeten zijn om te voorkomen dat er giftige gassen vrijkomen. Zorg ervoor dat zaken als houtskool en propaan buiten blijven, uit de buurt van de ventilatieopeningen binnenshuis.

 

Wat te overwegen: Locatie, grootte en vorm.

Voordat u begint te dromen over het ontwerp van uw buitenkeuken, moet u een stap terug doen en eerst bedenken waar de keuken moet komen. De eerste stap is om te bepalen of uw buitenkeuken een verlengstuk van uw binnenkeuken moet zijn of volledig gescheiden van uw binnenkeuken. Als je ruimte hebt in je achtertuin, lijkt een volledig aparte buitenkeuken misschien de beste optie. Maar, als u bent zoals de meerderheid van de huiseigenaren, heeft u waarschijnlijk niet de ruimte in uw achtertuin voor een volledige buitenkeuken. In dat geval kunt u nog steeds een buitenkeuken die apart voelt van uw binnenruimte te creëren door het opnemen van een aantal ontwerp-elementen die specifiek zijn voor buitenkeukens. Als u niet zeker weet waar u uw buitenkeuken wilt plaatsen, begin dan met een kijkje te nemen in uw achtertuin. Zoek een gebied dat wat verbetering kan gebruiken en een buitenkeuken kan de perfecte oplossing zijn. Enkele veel voorkomende gebieden dat huiseigenaren bouwen buitenkeukens zijn onder andere: – Op een overdekt terras – Buitenkeukens passen perfect op overdekte terrassen. Met de juiste ventilatie, kan een buitenkeuken op een dek een geweldige manier zijn om uw binnenkeuken uit te breiden naar uw achtertuin. – Op een patio – Patio’s zijn een populaire plek voor huiseigenaren om buitenkeukens te bouwen. Als u ruimte heeft op uw terras, kunt u wellicht een volledige buitenkeuken plaatsen. – Tussen een terras en patio – Sommige huiseigenaren besluiten om hun buitenkeuken te bouwen in tussen hun dek en patio. Dit kan een geweldige manier om uw binnenkeuken uit te breiden, terwijl nog steeds het hebben van uw terras en dek gebied apart voelen. – Op gras – Hoewel je extra voorzichtig moet zijn om lekkage te voorkomen, kan een buitenkeuken op gras een prachtige look geven.

 

Beslis over het materiaal

Bij de keuze van het materiaal voor uw buitenkeuken moet u rekening houden met de look en feel van uw keuken en het doel dat u ermee wilt bereiken. Misschien wil je bijvoorbeeld dat je buitenkeuken even sierlijk is als je binnenkeuken. Of misschien gaat u voor een rustieke en ongedwongen achtertuin. Als je eenmaal weet wat voor soort keuken je wilt, is het tijd om te beginnen met het beslissen over de verschillende materialen die zullen worden gebruikt. Eerst en vooral, wil je een materiaal dat is gemakkelijk te reinigen te kiezen. Graniet, marmer, en hout materialen zijn allemaal goede keuzes, evenals vele soorten tegels. Aangezien uw buitenkeuken waarschijnlijk zal moeten weerstaan aan de elementen, zult u ook willen materialen die duurzaam en weerbestendig te overwegen.

 

Plan en ontwerp uw buitenkeuken.

Als je eenmaal hebt besloten over een locatie en je hebt bedacht welke materialen je wilt gebruiken, is het tijd om te beginnen met het plannen en ontwerpen van uw buitenkeuken. Een goede manier om dit proces te starten is door online naar ontwerpinspiratie en ideeën te zoeken. Als u niet zeker weet waar te beginnen, overweeg dan deze tips: – Houd rekening met de indeling van uw achtertuin – U zult ervoor willen zorgen dat de indeling van uw buitenkeuken goed samengaat met de rest van uw achtertuin. – Ken uw behoeften – Als u een groot gezin hebt, moet u uw buitenkeuken misschien zo ontwerpen dat er genoeg ruimte is voor iedereen. Als u huisdieren heeft, wilt u er ook zeker van zijn dat ze veilig op het terras kunnen verblijven. – Kies een passend ontwerp – Hoewel je misschien een buitenkeuken wilt die net zo uitgebreid is als je binnenkeuken, heb je daar misschien geen ruimte voor. – Denk aan uw budget – Buitenkeukens kunnen kostbaar zijn, maar de meeste zijn ook op maat ontworpen. Zorg ervoor dat u een realistisch budget in gedachten hebt voordat u met het ontwerpproces begint.

http://www.leefinjetuin.nl