Huizenplan
Image default
Financieel

Zakelijk beleggen in vastgoed

Wilt u investeren in vastgoed? Dan zijn er v erschillende manieren waarop u dat kan doen. U kunt direct beleggen in vastgoed waarmee er meerdere panden in een keer worden opgekocht vioor eigen beheer. Het kan een woonhuis of een appartement zijn, maar het zou ook een kantoorpand kunnen zijn. Sommige mensen investeren zelfs in vakantieparken of kopen een vakantiehuis voor de verhuur.

 

Wat is de meest gekozen vastgoed beleggingsoptie?

Veel mensen die beginnen met investeren  in vastgoed kiezen voor een appartement. Een appartement is particulier goed te onderhouden omdat je maar met één huurder te maken hebt. Soms heb je er zelfs helemaal geen omkijken naar. Want je kunt ervoor kiezen om het beheer van je woning uit te besteden aan een extern bedrijf. Jij draagt dan een deel van de winst af en al het werk wordt je uit handen genomen. Zo is je inkomstenbron écht passief!

 

Wat vaak vergeten wordt bij investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed is in essentie niet veel anders dan investeren in een obligatie, of compound investeren. Het brengt een relatief laag risico met zich mee en het vermogen bouwt zich mettertijd op. Hoe meer risico u neemt, hoe groter het potentiële rendement kan zijn.

 

Er zitten natuurlijk risico’s aan verbonden met betrekking op het gebrek aan spreiding van een object. Het zal u maar overkomen dat uw huurders de huur niet meer betalen, een wietplantage neerzetten of een woningbrand veroorzaken. Daarnaast kan onderhoud ook relatief duur zijn aan een pand. Misschien komt je woning wel een tijdje leeg te staan. Dergelijke scenario’s maken helaas ook deel uit van de realiteit.

 

Als u besluit te investeren in vastgoed kan het ook wel eens voorkomen dat je te maken krijgt met wet en regelgeving. Dat berust voornamelijk op politieke aanpassingen en daar is Nederland heel goed in.

 

Vóór je gaat investeren in vastgoed kun je alvast een oriëntatie gesprek voeren met een makelaar of zelf een onderzoek doen naar de regio waar je wilt beleggen. Woon je bijvoorbeeld in Maastricht, zoek dan naar “funda maastricht”.

https://amh-makelaars.nl/funda-maastricht/