Huizenplan
Image default
Financieel

Wil jij je Wft-certificaat behalen? Dat kan. Doe het met Hoffelijk

Wat is Wft? 

Wft staat voor Wet op het Financieel Toezicht. Deze wet is een initiatief van de Rijksoverheid en is bedacht ter bescherming van de consument. De Rijksoverheid houdt toezicht op financiële instellingen, zoals banken en verzekeraars. Dit financieel toezicht is van belang, omdat consumenten of bedrijven veel geld toevertrouwen aan een financiële instelling. De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voeren het toezicht uit.

Je Wft-certificaat behalen met Hoffelijk? Dat belooft binnen no-time jouw Wft-diploma! 

De wet stelt onder andere dat financiële instellingen aan bepaalde vakbekwaamheidseisen moeten voldoen, zoals het behalen van een Wft-diploma. Voor ieder vakgebied is er een bijpassend Wft-diploma te behalen. In totaal zijn er negen Wft-diploma’s te behalen. Het diploma toont aan dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om de consument van een passend financieel advies te voorzien. 

De functies van het financieel toezicht zijn:

 • waarborgt de stabiliteit van het financiële systeem;

 • zorgt ervoor dat de financiële markten efficiënt werken;

 • beschermt consumenten tegen een faillissement of ontoelaatbaar gedrag van financiële instellingen. 

Taken van de Nederlandsche Bank (DNB)

De Nederlandsche Bank waarborgt de financiële stabiliteit. De bank controleert hoe gezond een financieel bedrijf is en probeert daarmee een faillissement van het bedrijf te voorkomen. 

Taken van de Autoriteit Financiële Markten (AFM)

De AFM houdt toezicht op de manier waarop financiële instellingen met hun klanten omgaan én de manier waarop partijen met elkaar omgaan op de financiële markten. De AFM probeert het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markt te vergroten. Het doel van de AFM is dat financiële instellingen eerlijk, zorgvuldig en open omgaan met hun klanten. 

Afhankelijk van waar je werkt, dien je over een of meerdere Wft-diploma’s te beschikken. Vraag bij jouw (potentiële) werkgever na welke dit zijn. De Wft-diploma’s die jij kunt behalen, zijn: 

 • Wft Basis 

 • Wft Zorg

 • Wft Consumptief Krediet

 • Wft Schade Particulier

 • Wft Vermogen 

 • Wft Inkomen

 • Wft Schade Zakelijk

 • Wft Hypothecair Krediet

 • Wft Pensioen

Wie is Hoffelijk? 

Financieel Hoffelijk biedt voor iedere Wft-specialisatie en op maat gemaakte opleiding aan. De opleiding is erg laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Daarnaast vindt de opleiding digitaal plaats. Op die manier kun je de opleiding prima volgen naast een fulltime-baan bijvoorbeeld. 

De opleiding van Financieel Hoffelijk stoomt je klaar op het examen door te voorzien in alle nodige kennis en ervaring. Daarnaast kun je ook oefenen met tal van oefenvragen en oefenexamens. Deze oefenexamens zijn bijna identiek aan het echte examen. Zo weet je ongeveer al wat je kunt verwachten en dit vergroot je slagingskansen enorm.

Heb je voor jouw functie de Wft Vermogen nodig? Ook die opleiding biedt Hoffelijk aan. Kijk hier voor meer informatie.

http://financieel.hoffelijk.nl