Huizenplan
Image default
Mode en Kleding

Waarom zijn Happy Socks zo populair?

Voorbij zijn de dagen van saaie sokken onder de kerstboom. Hoe voel je je vandaag: gestreept, geruit, knalgeel? Open gewoon je sokkenlade en kies – druk jezelf uit, heb plezier. Happy Socks is al sinds 2008 bezig met een missie om geluk te verspreiden met kleurrijke sokken, en de wereld begint er al aardig gelukkig uit te zien.

Het begon allemaal in 2008, toen oude vrienden Mikael Söderlindh en Viktor Tell een zwak hadden voor kleurrijke sokken, of ‘happy socks’, zoals ze ze noemden. Op een dag, toen ze op Mikael’s vloer lagen te chillen in zijn kleurrijke sokken, kreeg Viktor een idee. “Hij zei: ‘Wat als we een bedrijf opzetten dat blije sokken maakt?'”, herinnert Söderlindh zich. “Dus we begonnen te kletsen en lieten ons meeslepen, en we konden het niet geloven toen we zagen dat de naam Happy Socks nog niet geregistreerd was.” En de rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis.

De vrienden verspilden geen tijd, maar e-mailden onmiddellijk meer dan 100 fabrieken met hun plan om de wereld te veroveren met kleurrijke sokken. “Slechts één antwoordde,” lacht Söderlindh. “Dus gingen we naar deze fabriek in Turkije, waar een vader en zoon een fabriek runden. Het was een beetje een strijd, want het was de zoon die had geantwoord, terwijl de vader sceptisch stond tegenover het idee om wat hij als kindersokken voor volwassenen beschouwde, te maken – maar we slaagden erin om tot een overeenkomst te komen, dus bleven we een paar dagen en leerden alles wat er te weten valt over het maken van sokken.”