Huizenplan
Image default
Mode en Kleding

Hoe zorg je voor je lederen luiertas?

Een goed onderhouden lederen Cowboysbag luiertas zal je jarenlang van dienst zijn. Als je kinderen door hun luiertrap zijn gegaan, kan de tas nog steeds dienst doen als kantoor- of reistas. De onderhoudsprocedure is heel eenvoudig. Breng eerst de lederreiniger aan en breng dan de conditioner aan.

Voordat je de leerreiniger aanbrengt, moet je het vuil dat aan het lederen gedeelte van de tas blijft plakken, schoonmaken. Je kunt hiervoor een vochtige handdoek gebruiken. Zodra de tas vrij is van vuil, breng je een goede hoeveelheid leerreiniger aan op een microvezeldoekje. Wrijf de tas in een cirkelvormige beweging en zorg ervoor dat je al het leer inclusief de hoekjes en gaatjes afdekt. Veeg het overschot af met een schone microvezeldoek.

Conditionering, hoewel optioneel, is sterk aan te raden om de soepelheid van het leer te behouden en scheurtjes te voorkomen. Breng een goede hoeveelheid conditioner aan op een schone microvezeldoek. Wrijf het zachtjes over het leer en doe alsof je het leer masseert om de conditioner in het leer te laten sijpelen. Zodra je al het leer hebt bedekt, verwijder je het overschot met een schone doek.

Let op: leerreinigers en conditioners zijn niet bedoeld voor synthetisch leer. Kunstleer of synthetisch leer is in principe plastic. Je moet ze schoonmaken met schoonmaakmiddelen die gemaakt zijn voor vinyl, of water vermengd met milde zeep.