Huizenplan
Image default
Tegels

Houtlook tegels

Als je op zoek bent naar houtlook tegels kan je deze bij een handelaar aanschaffen. Deze tegels lijken op laminaat of een houten vloer. Echter zijn het keramische tegels en zijn ze afgewerkt met een glazuurlaag. De houtlook tegels zien er zo realistisch uit dat ze amper zijn te onderscheiden van echte houten planken. Er zijn ook vele voordelen aan de tegels met een houtlook. Denk hierbij aan dat ze slijtvast zijn en dat ze goed gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming. Omdat de houtlook tegels in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn kun je ze in vrijwel alle ruimtes leggen. Zo passen de tegels bij het interieur. Ook geven de tegels een warme sfeer in het huis. Ze hebben een warme uitstraling en daarom hebben ze een warme sfeer.

Er zijn veel verschillende soorten tegels. Naast dat je veel verschillende categorieën tegels hebt. Zoals wand, vloer en badkamertegels. Heb je ook verschillende materialen waar de tegels van gemaakt kunnen zijn. Elk soort materiaal heeft een andere look, feel en zo zijn voordelen en nadelen. Deze categorie is weer opgesplitst in twee andere categorieën.

Dit zijn tegels van natuursteen en keramische tegels:

 

Tegels van natuursteen

Tegels van natuursteen zijn, zoals het woord al zegt, gemaakt van steen dat uit de natuur komt. Het steen worden gedolven uit groeves en naar de fabriek gebracht zodat het hier op maat gesneden kan worden. Tegels die van natuursteen gemaakt zijn zien er erg luxe uit. Hierdoor zijn ze ook ietsje prijziger dan keramische tegels. Elke tegel die gemaakt is van natuursteen ziet er anders uit. Ze worden van deze materialen gemaakt:

–       Marmer

–       Kwarsiet

–       Hadsteen

–       Graniet

–       Kalksteen

–       Leisteen

 

 

Keramische tegels

Keramische tegels worden gemaakt van aarde. Deze aarde wordt eerst gebakken tot temperateren tot wel 1250 graden. Vervolgens worden er mineralen aan toegevoegd zodat de tegel steviger word. Dit kan in allerlei kleuren gedaan worden. Keramische tegels zijn erg duurzaam en gebruiksvriendelijk. Daarom worden deze tegels vaak gebruikt voor vloeren.

Ze worden van deze materialen gemaakt:

–       Grestegels

–       Terracotta

–       Cementtegels

–       Faience

Voor meer info : https://www.vlagsma.nl/houtlook-tegels/

Gerelateerde artikelen

Goedkope tegels

Tegels in huis

Bestrating door een tuinman