Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Heb je net een verbouwing afgerond en wil je je woning met winst verkopen? Zo doe je dat!

Op Prinsjesdag 2020 heeft het kabinet bekend gemaakt dat er veranderingen zouden gaan komen wat betreft de overdrachtsbelasting. Al een aantal jaren is dit 2% maar sinds 1 januari 2021 is deze overdrachtsbelasting vervallen voor elke inwoner van Nederland onder de 35 jaar. Ben jij op dit moment je woning of pand aan het verbouwen en ben je ook nog eens van plan het uiteindelijk te gaan verkopen. Dan leggen wij uit hoe je je voordelen kan halen uit deze nieuwe maatregelen. 

Het is een bekende manier om je woning te verkopen na dat je je woning helemaal hebt laten verbouwen en opknappen. Met het doorverkopen kun je dus op deze manier extra geld halen uit je vastgoed. Als een woning recent is verbouwd betekent dit dat je een stijging in de waarde kan krijgen en is je verkoop dus vaak winstgevend. Wil je er zo veel mogelijk winst uithalen dan moet je het wel op de juiste manier aanpakken. Je wilt natuurlijk dat de investering die je hebt moeten doen voor de verbouwing zich uiteraard wel terugbetaald bij de verkoop. Er is een manier om zo veel mogelijk geld te verdienen bij de verkoop van uw pand en om ook nog eens kosten te besparen. De overdrachtsbelasting speelt hierbij een grote rol. Is het je eerste pand en ben je onder de 35 jaar dan bespaar je hier dus kosten op. Kopers tussen de 18 tot 35 jaar krijgen eenmalig vrijstelling van de overdrachtsbelasting bij de aankoop van een woning. Dit hoeft niet de eerste woning te zijn die je koopt. Als je dus al eerder voor dat deze nieuwe regel van start ging een woning hebt gekocht dan maakt dat niet uit. Door deze vrijstelling is de aanschaf van een woning een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt ook dat de woningen een maximaal bedrag mogen hebben van € 400.000.  Kopers die ouder zijn dan 35 betalen 2%. 

De gebruikelijke manier om een pand te verkopen is door een makelaar in de schakelen en het op Funda te laten zetten. Het bereik hiermee is uiteraard groot. Een andere optie is om je pand te verkopen aan een vastgoedinvesteerder of belegger. Er zitten veel voordelen aan het verkopen aan vastgoedinvesteerders of beleggers. Wanneer je pand aan een vastgoedbelegger of investeerder verkoopt zijn er voor beide partijen geen makelaars nodig. Door dat er geen makelaar bij betrokken is krijg je vrijwel altijd direct een vrijblijvend bod op je pand en je bespaart ook nog eens kosten. Dit kan al snel duizenden euro’s schelen. Een ander voordeel is dat je geen rekening hoeft te houden met onzekerheden wat betreft een financieringsvoorbehoud. Vastgoedinvesteerders of beleggers schakelen snel, vaak heb je als verkoper ook de zekerheid dat de deal gewoon doorgaat. Dit is een groot verschil met verkopen aan particulieren, die dan vaak nog een aanvraag moeten doen voor de hypotheek. Als ze de hypotheek niet rond krijgen dan gaat de verkoop ook niet door. Ook bespaar je notariskosten, deze worden betaald door de vastgoedinvesteerder. Het kan ook zijn dat je je verbouwde pand hebt verhuurd. Dit hoeft absoluut geen probleem te zijn want vastgoedbeleggers-en investeerders zijn zeker ook geïnteresseerd in het kopen van verhuurde woningen. Ze willen er uiteraard niet zelf wonen en daarom is een verhuurd pand voor hun geen probleem. Ze nemen gewoon de huidige huurcontracten over. Voor de huurders verandert er dus niks maar alleen de eigenaar van het pand wisselt. 

DamBorg is zo’n vastgoedinvesteerder die hun portefeuille uitbreidt door verhuurde woningen, appartementen en beleggingspanden te kopen. Door hun expertise en ervaring bieden ze altijd een marktconforme prijs. Wil je je pand verkopen aan DamBorg dan kun je een snel en professioneel proces verwachten zonder onzekerheden over bijkomende makelaarskosten en financieringen. Ben je geïnteresseerd twijfel dan niet om contact op te nemen voor een vrijblijvend bod. DamBorg gaat graag met je in gesprek!