Huizenplan
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Hoe best een plat dak repareren?

Een plat dak heeft een beetje meer aandacht en liefde nodig dan een hellend dak. Vooral jaarlijks een inspectie na een (strenge) winter is geen overbodige luxe, meestal raden we zelfs aan om minstens tweemaal per jaar even een kijkje te nemen en eventueel wat beginnende problemen dadelijk in de kiem te smoren. Als je weet waarop je moet letten kan je met wat eenvoudige reparaties een dakrenovatie een hele tijd afhouden, maar dan moet je met kleine dakwerken regelmatig ingrijpen waar het nodig is.

Je plat dak eenmaal per jaar -best na de winter- door een professional laten bekijken is zeker een goed idee, maar je kan zelf ook vaker eens er een blik op werpen. Waar let je dan best op?

PLASVORMING:

De afwatering van je dak is enorm belangrijk, een plas is immers een uitnodiging voor verdere schade. Via het kleinste barstje of scheurtje kan het water binnenkomen.

Hoe dit repareren:Hou je dak mos-, blad en takvrij zodat de afwatering niet in het gedrang komt en er zich door het gewicht van het vuil geen plaatsen gaan vormen waar water blijft staan (dit heeft immers een sneeuwbal-effect).

​SCHEUREN, BARSTJES OF BLAZEN:

De eerste tekenen dat je met een probleem kan (komen) zitten. Als je ze snel genoeg opmerkt kan de schade beperkt of zelfs voorkomen worden. Een tweejaarlijkse (visuele) controle en wat kleine reparaties voorkomen veel kopzorgen.

Hoe dit repareren: Vervangen of herstellen van een deel van de dakbedekking kan hier soulaas bieden. Je kan dit zelf (tijdelijk) doen via afdichtingstape die je in de handel kan vinden of je dakwerker vragen om het onder handen te nemen. Laat je dit te lang liggen kan een dakrenovatie onvermijdelijk worden, je onderliggende dakconstructie kan dan immers aangetast worden door het insijpelende water.

Merk je dat je regelmatig problemen met je plat dak hebt dan kan je overwegen om een schutlaag aan te laten brengen. Dit is een beschermingslaag die je plat dak tegen temperatuurverschillen, uv-stralen en andere externe factoren kan beschermen. Daarbij geeft het een extra gewicht aan je dak zodat je dakbedekking ook beter op zijn plaats blijft liggen.

Limas@home is een professionele aannemer en wil u graag met raad en daad bijstaan tijdens uw dakwerken of dakrenovatie. Twijfel niet om contact met ons op te nemen, onze vakmannen staan u graag te woord voor vrijblijvend advies of een offerte.

Voor meer info : http://www.limasathome.be/nl/blog/plat-dak-repareren

Gerelateerde artikelen

Dakdekker uit Losser inschakelen voor uw woning?

Zonnepanelen Huren of kopen?

Dakdekkersbedrijf in Nijmegen