Huizenplan
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Help je dakkapel de winter door

Wanneer je beschikt over een dakkapel wil je daar natuurlijk wel goed voor zorgen. Wanneer je dat immers niet doet, bestaat de kans dat het dakkapel de maximale levensduur niet haalt en dat is uiteraard erg zonde van het geld. Regelmatig onderhoud is dan ook van groot belang wanneer je een dakkapel hebt. Over het algemeen is een dakkapel gelukkig goed bestand tegen zware weersomstandigheden. En laten we eerlijk zijn: dat is in Nederland ook wel nodig. Toch is het belangrijk om te beseffen dat een dakkapel in de winter iets kwetsbaarder is. Juist daarom is het van groot belang om juist in de winter je dakkapel goed in de gaten te houden. Alleen op die manier help je jouw dakkapel de winter door.

 

Winterperiode

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je dakkapel in de winter extra te beschermen. In deze maanden krijgt het dakkapel het namelijk extra zwaar te verduren door verschillende externe weersomstandigheden. Denk daarbij niet alleen maar aan regen en wind maar natuurlijk ook aan sneeuw en vorst. Meestal zijn dakkapellen die gemaakt zijn van polyester of kunststof beter tegen deze weersomstandigheden bestand dan wanneer je beschikt over een exemplaar van hout. Juist wanneer je een dakkapel van hout hebt, is het daarom van groot belang om in de winter regelmatig controles uit te voeren. Daarmee voorkom je namelijk dat je te laat in de gaten krijgt dat er een probleem aan het ontstaan is. Daardoor kan de schade groter worden en zal het ook meer gaan kosten om het dakkapel de laten repareren.

 

Regelmatig onderhoud

Regelmatig onderhoud is zonder twijfel de sleutel tot succes wanneer je jouw dakkapel de winter door wil helpen. Hele kleine dingen helpen namelijk al om je dakkapel te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van de bladeren die in de herfst op het dakkapel terecht komen. Deze kunnen namelijk voor veel problemen zorgen zoals lekkage en beschadigingen. In het ergste geval zorgen bladeren zelfs voor houtrot en dat moet je uiteraard helemaal niet hebben. Kies er daarom altijd voor om het dakkapel na de herfst te controleren op bladeren en andere troep. Maak het dakkapel goed schoon zodat deze winterklaar is.

Voor meer info :