Huizenplan
Image default
Woning kopen

Hoe koop ik een huis in Spanje, stap voor stap?

Een huis kopen in Spanje, het is best een grote stap. Een stap waar veel vragen bij komen kijken. Eén van die vragen zal vermoedelijk ook zijn: Hoe koop ik een huis in Spanje? Er zijn verschillende manieren om aan de slag te gaan om een huis te kopen in Spanje. Via www.checkpablo.com kan je eenvoudig in het woningaanbod van makelaars en particulieren in Spanje zoeken. Men kan op deze website ook een woning zoeken per regio in Spanje, zodat je makkelijk kan zoeken op “huis kopen costa brava”.

Met wat voor dingen moet je nog allemaal rekening houden tijdens het aankopen van een huis in Spanje? De verschillende stappen in het aankoopproces zijn zo goed als hetzelfde als in andere landen in Europa. Maar toch zijn er een aantal stappen die belangrijk en anders zijn bij de aankoop van een woning in Spanje.

De eerste stap is het zoeken naar jouw droomhuis, dit kan zowel iets kleins zijn zodat je gewoon een tweede woning hebt in Spanje waarbij je een slaapplek hebt etc maar de rest buitenshuis gebeurt. Maar jouw droomhuis kan ook natuurlijk een villa zijn. Beide zijn te vinden op checkpablo.

De tweede stap is de financiering van jouw droomhuis. Toch ook een belangrijke stap om rekening mee te houden over hoeveel % eigen inbreng moet zijn en hoeveel % je bij de bank kunt lenen. Het is namelijk zo dat je maximaal 70 % van het bedrag bij de bank kunt lenen en dus minimaal 30 % inbreng moet financieren door bijvoorbeeld inbreng van eigen vermogen.

De derde stap is de makelaar. In Spanje kan iedereen aan de slag als makelaar en je moet dus eerst een betrouwbaar iemand tegen komen. Checkpablo.com heeft een aanbod van zorgvuldig geselecteerde makelaar.

De vierde stap is de advocaat en als vijfde en tevens laatste stap heb je nog de notaris.

Voor meer info : https://www.checkpablo.com/