Huizenplan
Image default
Zakelijke dienstverlening

4 redenen om nu over te stappen naar een tijdregistratie systeem

Veel bedrijven gebruiken nog steeds Excel bestanden om hun uren bij te houden. Dit is echter tegenwoordig niet meer de beste methode om dit te doen, door een tijdregistratie systeem te gebruiken kun je bijvoorbeeld veel flexibeler werken en het bespaart je ook nog eens geld. Na deze 5 redenen zul je geen excuus meer kunnen bedenken waarom je niet direct zou overstappen.

Flexibiliteit

Een tijdregistratiesysteem is erg flexibel je kunt het in je browser in je telefoon of als applicatie op een computer gebruiken. Zo is dus iedere mogelijkheid waar je eventueel je uren zou moeten loggen gecoverd.

Geld Besparend

Doordat je preciezer ziet aan welke projecten tijd wordt besteed kun je je tijd efficiënter inplannen. Als je een Dienst hebt waar veel tijd aan wordt besteed maar die relatief weinig oplevert dan kun je dat via je tijdregistratie systeem ontdekken. Verder als de belastingdienst voor de deur staat en je gewerkte uren wil controleren kun ja dat heel makkelijk laten zien precies waar en hoe deze zijn ontstaan.

Makkelijk in gebruik

In Excel werken is iets wat de meeste wel kunnen het is echter niet erg gebruikersvriendelijk, kleine foutjes kunnen je best veel werk kosten. In een tijdregistratie systeem is dat niet, aangezien je alleen moet aangeven wanneer je start met een taak en wanneer je klaar bent en het programma de rest regelt kan er vrij weinig fout gaan, het grootste probleem is als mensen vergeten zijn het programma te starten of om te stoppen echter dit kan verholpen worden door ook de mogelijkheid te geven om achteraf je tijd aan te passen

Overzichtelijk

In een Excel tabel raak je al snel het overzicht kwijt en als je uit de data statistieken wil halen zul je dat handmatig moeten doen. Een programma zoals Keeping zet dit om voor je.