Huizenplan
Image default
Architectuur

Dakkapel kosten: hoeveel kost een nieuwe dakkapel?

Wie een dakkapel of nokverhoging laat plaatsen, profiteert van veel pluspunten van deze uitbouw. Maar er moet natuurlijk ook betaald worden. Met welke dakkapel kosten moet u als woningbezitter rekening houden als u kiest voor een dakkapel plaatsen? De dakkapel kosten zijn afhankelijk van uiteenlopende factoren, zoals materiaalkeuze, de grootte van de dakkapel en de extra’s waar u voor wilt kiezen. Met onze indicatie van de kosten van een dakkapel kunt u een globale inschatting maken van het bedrag dat u bij benadering kwijt bent voor het plaatsen van een fraaie kapel op uw woning.

 

Materiaalsoort dakkapel: hout, kunststof of aluminium

Wat kost een houten dakkapel? Vaak vallen deze kosten lager uit dan verwacht, een gemiddelde houten dakkapel kost all-in zo’n 3500 euro. Een kunststof dakkapel plaatsen is gemiddeld zo’n 4000 euro, tegen polyester of aluminium materiaal voor circa 4000 euro per dakkapel.

Een prefab dakkapel of ter plekke laten bouwen?

Naast keuze uit materialen, kun je gaan voor twee hoofdsoorten dakkapellen, namelijk een voorgefabriceerde prefab uitbouw of kapelbouw ter plaatste. Voordelig aan prefab modellen is dat deze er in één dag op geplaatst kunnen worden. Wel nadelig is dat prefab duurder is. Voor prefab betaalt u al snel zo’n 800 tot 1200 euro meer dan voor maatwerk ter plaatse. Wilt u dus geld besparen, dan is prefab niet de beste keuze qua dakkapelsoort.

Eventuele extra’s bij uw dakkapel

Ten slotte zijn er bij plaatsing van een dakkapel diverse extra opties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan fraaie ventilatieroosters of elektrische rolluiken. Ook is speciale zonwering als extra aan te brengen. Laat u verrassen door deze en andere mogelijkheden en vraag direct een offerte aan bij de expert op het gebied van dakkapellen en nokverhogingen.