Huizenplan
Image default
Gezond wonen

Jacuzzi = Genieten van luxe en wellness

Lekker luxe, samen ontspannen, romantiek en een weekendje weg in een luxe hotel. Aan deze woorden moet je denken bij een Jaccuzi. Maar toch zijn er steeds meer mensen die een jaccuzi plaatsen in hun huis. Of het nu voor ontspanning, plezier of romantiek gaat, er gaat niets boven het samen relaxen en bubbelen in warme water.

Jacuzzi en gezondheid

Naast ontspanning is een Jacuzzi ook uitermate goed voor de gezondheid. Het heeft namelijk tal van positieve effecten op het lichaam en welzijn. Een sessie in een bubbelbad zorgt voor een betere bloedcirculatie, gaat spierpijn tegen en vermindert de druk op de gewrichten. Door de beweging van het water in het bad wordt de huid tevens zeer grondig gereinigd. Hierdoor wordt de huid gezonder en stralender.

Keuze is er genoeg in bubbelbaden en vooral de hottubs zijn erg in trek. Maar er zijn ook whirpools, spabaden, of jacuzzi’s. Maar, wat is nu eigenlijk het verschil? Eigenlijk vooral de naam! De namen zijn verschillend voor ongeveer hetzelfde, het warme water, de zit/ligbanken en het masserende water- en/of luchtstralen dat hebben ze allemaal gemeen.

Hele jaar genieten

Of het nu een heerlijke zomeravond is, of het vriest in de winter: het is altijd genieten! Stel je eens voor: hartje winter een beetje vorst en een heldere hemel met sterren. En jullie zitten samen met een wijntje in de warme spa heerlijk te ontspannen en opgewarmd uit te kijken naar een volgende koude dag. Een spabad is ontwikkeld voor in de tuin en dankzij een thermostaat met vorstbeveiliging uitermate geschikt om het hele jaar buiten te staan.

Het belangrijkste principe van een spabad is: ontspanning door middel van een massage in een bad. Daarbij kan de massage worden verricht door waterstralen, luchtjets of een combinatie van beide. Krachtige jets helpen de verkrampte spieren en stijve gewrichten te ontspannen en te versoepelen. Gifstoffen verdwijnen en je lichaam ontspant en het stimuleert de vrijgave van endorfine, de zogenaamde gelukshormoon, die tot een goed gevoel en ontspanning bijdraagt. Goedkoop is een Spabad allerminst, je moet rekenen dat je tussen de € 3500,- en € 16.000,- euro kwijt, afhankelijk van grote, model en de eventuele extra opties

Jacuzzi prijzen

De prijzen van Jacuzzi’s en Spa’s zijn tegenwoordig sterk gedaald. Dit betekent niet dat de kwaliteit minder is geworden, maar de prijzen zijn betaalbaarder geworden omdat er meerdere aanbieders op de markt zijn gekomen. Hierdoor zijn de verhoudingen gewijzigd en is het niet langer alleen maar voor de allerrijkste onder ons mogelijk te genieten van een eigen Jacuzzi of spa bubbelbad.

Vindt u de prijzen toch nog te duur, dan kunt u uiteraard ook gewoon een hotel boeken met een Jacuzzi in de kamer. U heeft dan niet de dagelijkse toegang tot dit unieke wellness product maar wel een gegarandeerd avondje genieten en ontspanning!

Voor meer info : http://www.sunspabenelux.nl